Polacy pokochali setki zagranicznych dań. Za największe hity uznaje się włoską pizzę, japońskie sushi, szwedzkie klopsiki czy gruzińskie chaczapuri. Tym razem przedstawiamy coś z kuchni greckiej. Popularną w Grecji sałatkę na pewno już znasz i więc czas odkryć nowe karty. Kotlety po grecku zapewne c...
Ryba i warzywa to bardzo udany duet. Świadczy o tym choćby popularność ryby po grecku. To danie często pojawia się na polskich stołach i nigdy się nie nudzi. I właśnie na fali jego popularności powstało kolejne — ryba po japońsku. Koncepcja jest bard...
W kuchni, jak w modzie - nic nie przemija, tylko powraca w nowym wydaniu. Tomasz Strzelczyk przypomniał przepis na kotlety z mortadeli. Pamiętasz ich smak? Przygotuj je na obiad, a domownicy będą zaskoczeni, że to nie mielone, czy schabowe. Pokochają...
Kotlety mielone i schabowe to przeszłość. Wypróbuj przepis na te, które cała rodzina pokocha od pierwszego kęsa. Podaj je najbliższy obiad, a przygotujesz je nie raz. Sposób jest banalnie prosty i dzięki niemu zrobisz je w mig.
Nie ma nic gorszego niż suche i twarde kotlety schabowe zaraz po smażeniu. Jeśli i tobie właśnie takie wychodzą, mamy na to skuteczną radę. Zanim zabierzesz się za panierowanie, pozwól mięsu zamarynować się w kwaśnym produkcie. Ogromną różnicę poczuj...
Tęsknisz za smakiem kotletów jak za dawnych lat? Wypróbuj ten przepis i przyrządź doskonałe kotlety schabowe. Zachwycą nie tylko smakiem, ale i rozmiarem. Przyrządzisz je za pomocą jednej metody.
Były tak duże, że zajmowały cały talerz. Kiedy dom wypełniał zapach smażonych kotletów to znak, że dziadek rano ruszył na grzyby i wrócił z dorodnymi kaniami. Ekonomiczny obiad smakował jak danie z najlepszej restauracji.
Dźwięk tłuczonego mięsa wypełnia klatki schodowe w wielu polskich blokach w każdą niedzielę. Schabowy to absolutny klasyk obiadowy, który króluje zarówno na co dzień, jak i przy bardziej odświętnych okazjach. Ten po lubelsku będzie smakował jeszcze l...
Kotlety schabowe bez mięsa? W moim domu często się takie jadało. Teraz korzystam z przepisu babci i robię to danie pełne smaku. Zrób ten rarytas w swoim domu z wyjątkowego produktu, który znajdziesz w lesie.
Kotlety schabowe to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Choć wydaje się proste, to odpowiednio przyrządzone mogą zaskoczyć głębią smaku i soczystością. Kluczem do sukcesu jest odpowiednia marynata, która nada mięsu wyjątkowego aromatu...
Dane z ostatnich dwóch lat pokazują alarmujący trend w polskim rolnictwie. Od połowy 2022 r. do połowy 2024 r. pogłowie trzody chlewnej spadło o prawie pół miliona sztuk. Niedobór wieprzowiny uzupełniany jest importem warchlaków m.in. z Danii.