W pierwszych miesiącach życia dziecka każdy detal jego garderoby powinien być dokładnie przemyślany. Skóra niemowlęcia jest wyjątkowo wrażliwa, a małe stópki dopiero zaczynają adaptować się do otaczającego świata. Właśnie dlatego tak istotne jest, by wybierać produkty bezpieczne, naturalne i wspiera...
Małe dzieci są narażone na wiele chorób i niebezpieczeństw. Jednym z nich jest powszechny wirus RSV, który jest szczególnie niebezpieczny dla noworodków i niemowląt. Dlatego specjaliści postulują, aby koniecznie zabezpieczyć przed nim maluchy. A jak?...
W Tatrach coraz częściej spotyka się bardzo małe dzieci zabierane na wymagające szlaki. Eksperci ostrzegają, że to nie przygoda, tylko igranie z życiem.
W Szpitalu Powiatowym w Złotoryi rozpoczęto badania preluksacyjne bioder niemowląt, umożliwiające wczesne wykrycie wad rozwojowych stawów biodrowych. Badania są możliwe dzięki nowemu specjaliście oraz zakupowi nowoczesnego aparatu USG za ponad 42 tys...
Historia w skrócie: Zawsze mówi się nam, że szczepionki były cudem medycyny, który bezpiecznie zakończył mroczną erę chorób zakaźnych. Jednak po przeanalizowaniu faktycznych danych okazuje się, że często nie zapobiegały one tym chorobom, a co gorsza,...
Ogórków kiszonych nigdy dość. Jednak jeden dodatek prawi, że niestety będziemy musieli obejść się smakiem. Ogórki kiszone wyjdą zbyt miękkie i będą bezwartościowe. Podpowiadamy, jakiego produktu nigdy nie używać podczas kiszenia.
Okazuje się, że wystarczy niewielka zmiana, by tradycyjne kotlety nabrały zupełnie nowego charakteru. Zapomnij o nudnych panierowanych plastrach mięsa! Dzięki kilku prostym trikom, twoje kotlety schabowe staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Kulinarny program Karola Okrasy nosi tytuł „Okrasa łamie przepisy”. I rzeczywiście – w tym wypadku odszedł od tradycyjnej receptury ciasta na pierogi. Czy w dobrym kierunku? Każdy może się przekonać.
Gulasz – danie, które kojarzy się z domowym ciepłem i rodzinnymi obiadami. Jego głęboki smak i aromat sprawiają, że jest ulubionym posiłkiem wielu osób. Jednak przygotowanie idealnego gulaszu, w którym mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach...
Kto nie je placków ziemniaczanych z cukrem, ten wie, że najlepszy dodatek to mięsny sos. Pyszny gulasz w tym wydaniu po prostu rozpływa się w ustach. Sprzedaję ci patent na najlepszą jednogarnkową potrawkę do placków ziemniaczanych.