Jeżeli jakimś cudem nie lubisz ziemniaków, to ta sałatka zrobi z Ciebie ich największego fana. Oto najlepsza chrupiąca sałatka z pieczonymi młodymi ziemniakami, szparagami i rzodkiewką, skąpana w aromatycznym jogurtowo-musztardowym sosie. Chrupiąca sałatka ziemniaczana Młode ziemniaki to jeden z nas...
Po tragicznym sobotnim wypadku z udziałem piłkarzy juniorów starszych drużyny Alitu Ożarów napływają właśnie kolejne dramatyczne informacje. Nie żyje 43-letni trener drużyny, który walczył o życie w szpitalu. To on w ostatniej chwili chwycił za kiero...
Jaką surówkę zrobić do obiadu? Latem najczęściej wybieramy mizerię. Jednak może się ona znudzić nawet jej największym wielbicielom. Dlatego może w najbliższy weekend wypróbujesz surówkę z mieszanych warzyw z dodatkiem pysznego sosu i sezamu? Rodzina...
Smażona kiełbasa to prawdziwa klasyka polskiej kuchni. Doskonale sprawdza się na śniadanie i kolację dzięki swojej chrupiącej skórce oraz soczystemu wnętrzu. Sama w sobie bywa dość tłusta, więc dodawanie do niej dodatkowej porcji oleju niekoniecznie...
Ziemniaki? Wcale ich nie kojarzymy z turecką kuchnią. Międzynarodową sławę zyskały inne potrawy z tego kraju. Pierwsze miejsce bezsprzecznie należy do kebabu. Jednak gdy ktoś choć raz był w Istambule, ten wie, że ziemniaki są tam bardzo popularne. Ku...
Fasolka szparagowa w chrupiącej panierce to idealna letnia przekąska. Smakuje tak dobrze, że nikt nie zatęskni za chipsami, paluszkami czy nawet frytkami. Najlepiej przygotować od razu dużą porcję, bo znika tak szybko, że lepiej nie mrugać.
Stripsy z KFC są legendarne, jednak nie zawsze ma się do nich dostęp. Czasami przechodzi również ochota na mięso. Wtedy warto przypomnieć sobie poniższy przepis.Stripsy z cukinii świetnie imitują mięsną przekąskę, pięknie pachną, chrupią, a do tego s...
Chociaż mogłoby się wydawać, że udka z kurczaka to danie dość oklepane, to wyjątkowa marynata odmieni ich smak i sprawi, że skórka będzie chrupała aż miło. To najlepszy przepis na szybki obiad zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.
Pieczone ziemniaki to znakomity pomysł na wykorzystanie popularnego i powszechnie dostępnego o tej porze roku warzywa. Ewa Wachowicz przygotowuje je w taki sposób, że nie trzeba się już kłopotać żadnymi dodatkami. Starczą za cały obiad.
Z kapusty zrobimy dziesiątki, a nawet setki smacznych potraw. Z The post Chrupiąca i aromatyczna kapusta kiszona. Zrobienie jej to pikuś appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Sałatka Waldorf to klasyk na kulinarnej mapie świata. Wywodzi się z eleganckich restauracji hotelowych, jednak już dawno wyszła poza ich progi. Dzięki swojej eleganckiej prostocie i wyrafinowanym smakom stała się popularna zarówno w najdroższych rest...