Ten przepis na placki z cukinii sprawia, że stają się one dużo bardziej zwarte, a przy tym jedwabiste i kremowe. Jeden dodatek sprawia, że z przekąski stają się konkretnym posiłkiem. W dalszym ciągu pozostają jednak szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Ulubiona potrawa z cukinii? Mało kto nie wymieni placków. Te z cukinii są delikatne, lekkie i pasują do wielu sosów. Przepisów na nie jest już bardzo dużo, da się je zrobić także bez mąki. Jak to możliwe? Kluczowa jest pewna czynność podczas przygoto...
Latem często przyrządzam placki z cukinii. Jednak teraz zmodyfikowałam nieco przepis i dodaję do niego składnik, który znakomicie wpływa na smak dania. Placki z cukinii są jeszcze lepsze niż zwykle i cieszą się dużym powodzeniem.
Szukasz inspiracji na letni obiad? Przygotuj chrupiące placki z cukinii, a ich smak zachwyci wszystkich domowników. Kiedy dodasz do nich jeden składnik, wyjdą doskonałe. O tym, co to za dodatek oraz jak przygotować to smaczne danie, dowiesz się z teg...
Już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na placki z cukinii. Poznaj nowy sposób, a wyjdą idealne. Wszystko za sprawą tego, że zrobisz je bez dodatku mąki. W dalszej części artykułu znajdziesz przepis i dowiesz się co, zamiast mąki do plackó...
Placki z cukinii to wspaniała alternatywa dla ziemniaczanych. Robi się je bardzo pobnie, jednak różnią się smakiem. Wiele osób często się zastanawia nad tym, co zrobić, aby placki wyszły niesamowicie chrupiące. Na szczęście jest na to prosty sposób....
Placki ziemniaczane to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Choć wydaje się, że o tym prostym przysmaku wiemy już wszystko, Ewa Wachowicz udowadnia, że wciąż można zaskoczyć smakiem. Jej przepis na placki ziemniaczane to połączenie trad...
Leczo to jedno z najpopularniejszych letnich dań. Choć wymyślono je na Węgrzech, Polacy przygotowują swoją własną wersję tej potrawy, dodając do niej cukinii. Jest jednak jeszcze jedno warzywo, które pasuje tu lepiej niż wspomniana cukinia. Dodane do...
Marynowanie cukinii to bardzo popularny sposób na zachowanie smaku i chrupkości warzywa, a także na wzbogacenie spiżarnianych zapasów na zimę. Cukinia dobrze odnajduje się w klasycznej zalewie słodko-octowej, ale kiedy dodaję odrobinę znanej przypraw...
Pasztet z cukinii smakuje na ciepło i na zimno. Ten pyszny domowy wyrób zachwyca dzięki pewnemu składnikowi. Tajemnicą smaku pasztetu z cukinii jest przyprawa, którą dodaję do tego warzywnego smakołyku.