Ulubiona potrawa z cukinii? Mało kto nie wymieni placków. Te z cukinii są delikatne, lekkie i pasują do wielu sosów. Przepisów na nie jest już bardzo dużo, da się je zrobić także bez mąki. Jak to możliwe? Kluczowa jest pewna czynność podczas przygotowywania składników.
Ilość odsłon: 28
źródło: https://pysznosci.pl/nie-dodaje-maki-do-plackow-z-cukinii-mam-inny-sposob-a-wychodza-chrupiace,7057114364897824a
kategoria: rozrywka, 2024-08-07 10:10:01
Inne znaleziska:
Dodaj do placków z cukinii zamiast mąki. Będą chrupiące i dużo lżejsze
smakosze.pl
Już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na placki z cukinii. Poznaj nowy sposób, a wyjdą idealne. Wszystko za sprawą tego, że zrobisz je bez dodatku mąki. W dalszej części artykułu znajdziesz przepis i dowiesz się co, zamiast mąki do plackó...
smakosze.pl, 2024-09-11 13:50:02
2024-09-11 13:50:02
Ścieram i dodaję do placków z cukinii. Dzieciaki nie mogą się ich nachwalić
smakosze.pl
Ten przepis na placki z cukinii sprawia, że stają się one dużo bardziej zwarte, a przy tym jedwabiste i kremowe. Jeden dodatek sprawia, że z przekąski stają się konkretnym posiłkiem. W dalszym ciągu pozostają jednak szybkie i łatwe w przygotowaniu.
smakosze.pl, 2024-08-05 20:53:06
2024-08-05 20:53:06
Ścieram na tarce i dodaję do placków z cukinii. Wszyscy kręcili nosem, a teraz błagają o dokładki
smakosze.pl
Latem często przyrządzam placki z cukinii. Jednak teraz zmodyfikowałam nieco przepis i dodaję do niego składnik, który znakomicie wpływa na smak dania. Placki z cukinii są jeszcze lepsze niż zwykle i cieszą się dużym powodzeniem. 
smakosze.pl, 2024-08-18 02:22:06
2024-08-18 02:22:06
Ewa Wachowicz dodaje do placków ziemniaczanych. Szklanka wystarczy by były chrupiące i jeszcze smaczniejsze
pysznosci.pl
Placki ziemniaczane to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Choć wydaje się, że o tym prostym przysmaku wiemy już wszystko, Ewa Wachowicz udowadnia, że wciąż można zaskoczyć smakiem. Jej przepis na placki ziemniaczane to połączenie trad...
pysznosci.pl, 2024-09-23 10:12:03
2024-09-23 10:12:03
Moja ciocia dodaje do placków ziemniaczanych. Najpierw byłam zdziwiona, a potem się przekonałam
pysznosci.pl
Lubię placki ziemniaczane w najprostszej postaci. Do masy ziemniaczanej nie dodaję żadnych dodatków smakowych, trzymam się klasycznego przepisu. A tymczasem moja ciocia zaprosiła mnie na placki i była bardzo tajemnicza — zobaczysz, będą ci smakowały,...
pysznosci.pl, 2024-10-31 08:09:02
2024-10-31 08:09:02
Wlewam do placków ziemniaczanych, nie piją tłuszczu. Wystarczy 1 łyżka
smakosze.pl
Oto tradycyjne sposoby na odchudzenie placków ziemniaczanych. Robimy wiele, by pozbyć się z nich nadmiaru tłuszczu. Modyfikując typową recepturę, jak się okazuje, można zrobić jeszcze więcej.
smakosze.pl, 2024-09-20 22:11:03
2024-09-20 22:11:03
Łączkę kilka prostych składników i smażę. W mig mam cały talerzyk pysznych placków
pysznosci.pl
Śliwki to jedne z ostatnich sezonowych owoców. Dlatego warto wykorzystać je w pełni. Robiłeś już na pewno ciasto, knedle, konfitury... to teraz czas na placki, które z przyjemnością zjesz na śniadanie.
pysznosci.pl, 2024-09-20 07:10:03
2024-09-20 07:10:03
Zawsze na obiad po grzybobraniu. Ten sos pasuje do makaronu, placków i mięsa
pysznosci.pl
Fenomenalny aromat leśnych grzybów duszonych razem z cebulą dobiegający z kuchni to niechybny znak, że właśnie jakiś grzybiarz wrócił z grzybobrania. Zanim bowiem borowiki i inne dary lasu trafią do suszenia, mrożenia czy marynowa...
pysznosci.pl, 2024-09-20 20:31:03
2024-09-20 20:31:03
Wlej colę do mąki i wymieszaj. Nie do wiary, co z tego wyjdzie
smakosze.pl
Proste drożdżowe ciasto można zrobić z wieloma nietypowymi składnikami. Jak pokazuje ten przepis, można przyrządzić nawet ciasto o posmaku coli.  I to nie używając aromatów, ale autentycznego napoju.
smakosze.pl, 2024-07-24 14:50:05
2024-07-24 14:50:05
Mój skyrnik robię tylko z 3 składników. Jest niskokaloryczny i nie ma w sobie grama mąki
smakosze.pl
Zapomnij na chwilę o tradycyjnym serniku i przygotuj skyrnik. Ten lekki deser zachwyca całą rodzinę i nie będą mogli uwierzyć, z czego go przygotowałaś. Poznaj przepis i upiecz to ciasto nawet dzisiaj. To jeszcze nigdy nie było tak łatwe. 
smakosze.pl, 2024-08-06 19:04:06
2024-08-06 19:04:06