Drobne nasiona siemienia lnianego kryją w sobie skarbnicę wartości odżywczych. Regularne ich spożywanie znacznie poprawia pracę jelit, ale nie tylko. Prosty kisiel lniany, który zrobisz z dwóch składników, pomoże na zgagę, refluks i wrzody żołądka. Podpowiadamy, jak go przyrządzić.
Sklepowe nabłyszczacze są skuteczne, ale niestety zostawiają na naczyniach nie tylko połysk. Aby ochronić swoje zdrowie, lepiej sięgnąć po domowy środek bazujący na naturalnych produktach. Przygotowanie go zajmie ci dosłownie minutę. Przetrzesz oczy...
Dwie garści pistacji dziennie wystarczą, aby zadbać o kondycję oczu i mózgu. W ten smaczny sposób możemy opóźnić starzenie się obu organów. Przekonaj się, jak pistacje działają na nasz organizm, a już nigdy nie powiesz, że to tylko droga i kaloryczna...
Problemy z pielęgnacją roślin nie objawiają się tylko na liściach i kwiatach. Czasem w doniczce można zauważyć też nietypowe, żółte grzyby. Choć teoretycznie nie sa groźne, to jednak lepiej ich nie hodować. Jeśli chcesz się ich pozbyć, to przygotuj p...
Co dodać do prania, by białe ubrania odzyskały swój pierwotny blask? Istnieją proste, tanie i bezpieczne metody, które pozwalają przywrócić im świeżość. Radzimy, jak zrobić domowy wybielacz, by białe pranie znów było idealnie czyste.
Suszone owoce od lat cieszą się sporą popularnością jako składnik zdrowej diety, jednak mało kto zdaje sobie sprawę, że daktyle Medjool wyróżniają się na tle innych produktów. To prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, która dopiero zaczyna zdobywać...
Wątroba to jeden z najważniejszych narządów w ludzkim ciele – odpowiada m.in. za filtrowanie toksyn, produkcję żółci i regulację poziomu cukru we krwi. Niestety, zła dieta, alkohol i stres mogą poważnie osłabić jej funkcje. Eksperci hepatolodzy podpo...
Zupa pomidorowa to jeden z tych smaków, które zna chyba każdy. Aromatyczna, lekko kwaskowa, pachnąca koperkiem lub bazylią – serwowana z ryżem, makaronem albo lanymi kluskami. Każdy dom ma na nią swój własny przepis. To zupa, która nie potrzebuje wie...
Kto uważa, że przygotowanie ciasta na pierogi jest banalnie proste, ten chyba nigdy w życiu nie lepił pierogów. Proste są tylko składniki, bo to właściwie tylko mąka i woda, ale to jedynie teoria. W praktyce warto dodać jeszcze jeden składnik, który...