Placki ziemniaczane często goszczą na naszych stołach. Chcąc jednak, by smakowały idealnie i były chrupiące oraz złociste, warto wypróbować dość zaskakującą dla niektórych metodę, jaką jest przyrządzenie ich bez użycia mąki. Podpowiadamy, jak zrobić takie placki i dlaczego warto wypróbować ten przep...
Litewskie placki ziemniaczane to danie, które wykonasz w mgnieniu oka. Jesteśmy przekonani, że zachwyci ono podniebienia twoich gości i co ważne, na zakup składników do przygotowania tej potrawy nie wydasz fortuny. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Placki ziemniaczane od pokoleń królują na polskich stołach. To jedno z tych dań, które można przygotować szybko i bez skomplikowanych składników. Klasyczna wersja jest chrupiąca, sycąca i aromatyczna, ale coraz więcej osób poszukuje zdrowszych altern...
Placki ziemniaczane to jeden z klasyków polskiej kuchni, ale niestety nie każdy ma czas i chęci, żeby stać długi czas przy tarce i walczyć z twardymi ziemniakami. Na szczęście jest prostszy sposób z wykorzystaniem narzędzia które większość z nas ma w...
Placki ziemniaczane są znane nie tylko w Polsce, ale również poza jej granicami. Uwielbiają je Niemcy, Czesi, Francuzi, Litwini i Ukraińcy. Mało tego na punkcie „potato pancakes” oszaleli również Amerykanie. W naszym kraju ten specjał ser...
Placuszki z cukinii są o wiele lżejsze od ziemniaczanych i idealnie komponują się ze świeżymi dodatkami. Wystarczy lekki sosik, rukola i soczyste pomidorki, aby danie było sycące, pożywne i kompletne. Dodaj do nich trochę twardego sera, a będą smakow...
Placki ziemniaczane to klasyka polskiej kuchni, ale ich chrupkość potrafi pozostawiać wiele do życzenia. Sprawdź, jak jeden składnik może całkowicie zlikwidować problem.
Chrupiące, złociste i pełne smaku – takie właśnie powinny być skwarki do smalczyka. To niepozorny dodatek, który potrafi całkowicie odmienić smak pierogów, kopytek czy pajdy chleba z domowym smalcem.
Odkryj sekret bieszczadzkich fuczek – prostych, bezmięsnych placków, które w mig podkręcisz jednym dodatkiem. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotować aromatyczny, domowy obiad pełen smaku i koloru.
"Myślałam, że zostawiam dziecko w dobrych rękach. Babcia – teściowa – miała być bezpieczną przystanią, a jej dom miejscem pełnym troski i miłości. Ale jedna rzecz, którą zrobiła, zmieniła wszystko i sprawiła, że już nigdy nie spojrzę na nią tak samo"...
Chrupiące, złociste i pełne smaku – takie są łódeczki z ziemniaków z air fryera, które przygotujesz w zaledwie pół godziny. Ten prosty przepis pozwala stworzyć idealną przekąskę lub dodatek do obiadu, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości.