Zdarza ci się, że puree ziemniaczane wychodzi zbyt gęste, ciężkie albo pełne grudek? Zamiast kolejnej kostki masła dodanej "na oko", sięgnij po składnik, który wygładzi konsystencję, podbije smak i sprawi, że klasyczne puree nabierze zupełnie nowego charakteru. Wystarczy prosta zamiana tłuszczu.
Ilość odsłon: 5
źródło: https://pysznosci.pl/dodaje-do-puree-zamiast-masla-wychodzi-gladkie-i-sto-razy-smaczniejsze,7226328519314144a
dodano: 2025-11-27 17:50:07
Inne znaleziska:
Dodaję do purée zamiast masła i śmietany. Podbija białko i poprawia smak
pysznosci.pl
Są osoby, które dodają do ziemniaków jakikolwiek nabiał, który akurat znajduje się w lodówce. Osoby na diecie wysokobiałkowej znają tylko jeden słuszny dodatek. Miłośnikom purée ziemniaczanego nie jest wszystko jedno.
pysznosci.pl, 2025-09-03 16:23:03
2025-09-03 16:23:03
Podaję na obiad zamiast ziemniaczanego purée. Pomaga utrzymać cukier w ryzach
pysznosci.pl
Szukasz smacznej alternatywy dla ziemniaczanego purée, która jednocześnie pomoże utrzymać poziom cukru w ryzach? Purée z kasztanów to kremowa, delikatnie słodkawa propozycja, która zachwyca aromatem i wartościami odżywczymi.
pysznosci.pl, 2025-10-26 19:04:18
2025-10-26 19:04:18
Używam do smarowania pieczywa zamiast margaryny i masła. Wspiera jelita i pracę mózgu
pysznosci.pl
Szukasz zdrowej i pysznej alternatywy dla masła i margaryny na kanapki? Pasta z orzechów włoskich to aromatyczne smarowidło, które nie tylko wspiera pracę jelit i mózgu, ale też doda twoim posiłkom wyjątkowego smaku.
pysznosci.pl, 2025-09-20 13:20:19
2025-09-20 13:20:19
Wizytówka bałkańskiej kuchni. Możesz używać zamiast masła albo dodać do sosu
pysznosci.pl
Ma kolor, ma aromat i ma wartości, ale brakuje mu tylko jednego. Docenienia poza Bałkanami. Nie wiadomo, czy to sos, czy smarowidło, ale jedno jest pewne, ajvar całkowicie odmienia smak codziennych posiłków i wprowadza do nich sporo zdrowia.
pysznosci.pl, 2025-11-02 08:25:18
2025-11-02 08:25:18
Obiad jak w restauracji, a zrobisz go w domu. Pieczone udka z kaczki z puree pietruszkowym
polsat.pl
Mięso kaczki cenione jest za swoją soczystość, głęboki smak i delikatnie wyczuwalną nutę dziczyzny, która odróżnia je od drobiu podawanego na co dzień. W połączeniu ze słodyczą jabłek oraz aromatem tymianku i czosnku nabiera wyjątkowej harmonii – kon...
polsat.pl, 2025-09-14 05:38:10
2025-09-14 05:38:10
Zamiast twarogu, dodaję do ziemniaków inny składnik. Pierogi wychodzą smaczniejsze niż ruskie
pysznosci.pl
Wielu z nas wychowało się na pierogach ruskich – klasyka kuchni domowej, którą kochamy za prostotę i smak. Ale czasem warto coś zmienić. Wystarczy zastąpić twaróg innym składnikiem, żeby odkryć zupełnie nową wersję tego tradycyjnego dania. U mnie wyb...
pysznosci.pl, 2025-07-26 17:04:03
2025-07-26 17:04:03
Dodaję do naleśników zamiast mleka. Wychodzą mięciutkie jak u babci
pysznosci.pl
Mięciutkie naleśniki to smak dzieciństwa, który wielu z nas kojarzy się z zapachem babcinej kuchni. Dobrze usmażony placek powinien być delikatny, elastyczny i wręcz rozpływać się w ustach. Okazuje się, że dzięki jednej prostej zamianie, można uzyska...
pysznosci.pl, 2025-08-18 15:54:02
2025-08-18 15:54:02
Miksuję i dodaję zamiast cukru. Domowe przetwory są słodkie, zdrowe i pyszne
shareinfo.pl
Ponieważ lato pomału zmierza ku końcowi, to i warto korzystać z jego dobrodziejstw. Wrzesień mocno nas rozpieszcza od strony kulinarnej. Smak sezonowych warzyw i owoców warto zamknąć w słoikach. Maliny, śliwki, jabłka czy inne owoce na dżem większość...
shareinfo.pl, 2025-09-10 19:50:18
2025-09-10 19:50:18
Dodaję do zupy pomidorowej zamiast śmietany i jogurtu. Wychodzi gęsta i kremowa
pysznosci.pl
Zupę pomidorową można przygotować na tysiąc różnych sposobów, ale jesienią wybieram te bardziej kremowe warianty, które rozgrzewają i otulają lepiej niż sweter od babci. Idealny balans smaku znalazłam we włoskim serku.
pysznosci.pl, 2025-11-24 08:41:10
2025-11-24 08:41:10
To najlepsze smarowidło do chleba. Więcej nie wrócisz ani do masła, ani do margaryny
pysznosci.pl
Przyzwyczailiśmy się, że past takich jak hummus czy smalec z fasoli używamy jako dipu do maczania warzyw lub krakersów. Jednak taka pasta może z powodzeniem zastąpić również masło w codziennych kanapkach. Podaję przepis na lekką wersję bez strączków.
pysznosci.pl, 2025-07-22 12:47:02
2025-07-22 12:47:02