Mateusz z Poczesnej liczył na tanią i ekologiczną energię z paneli fotowoltaicznych, ale jego plan szybko napotkał problemy. Miejscowa infrastruktura jest przeciążona, a operator sieci zamiast natychmiastowej naprawy, każe czekać aż 5 lat. Mieszkańcy zmagają się z częstymi awariami prądu i migotanie...
W aplikacji Coinplex wystarczyło uruchomić cztery razy dziennie bota i zaprosić znajomych, by zysk wyniósł "tysiące proc.". Zbyt piękne, by było prawdziwe? CoinPlex właśnie dezaktywował klientom dane dostępowe, a nowa strona nie działa.
Nagłe wyłączanie gazu to sygnał, że instalacja wymaga uwagi. W większości przypadków problem można rozwiązać małym kosztem, ale zignorowany może prowadzić do poważnych uszkodzeń. Choć przyczyn może być wiele, jednym z najczęstszych winowajców tej ust...
Przez lata użytkownicy Windowsa zmagali się z absurdalnym problemem. Opcja „Aktualizuj i wyłącz” zamiast wyłączać komputer po instalacji poprawek, często kończyła się… ponownym uruchomieniem systemu. Usterka obecna od czasów Windows 10 dopiero teraz...
Po latach frustracji użytkowników Microsoft w końcu naprawił jeden z najbardziej dokuczliwych błędów w systemie Windows. Najnowsza aktualizacja sprawia, że opcja „Aktualizuj i wyłącz” rzeczywiście wyłącza komputer, zamiast – ku irytacji wielu – uruch...
Jak dowiedział się Onet: były premier Mateusz Morawiecki, szef jego kancelarii Michał Dworczyk i najbliższy doradca Mariusz Chłopik mogą spodziewać się przesłuchania w śledztwie dotyczącym okradania Rządowej Agencji Rezerw Strategicznych (RARS) .
Choć Gabriela Pietrucha dorastała w rodzinie pełnej artystycznych talentów, wybrała zupełnie inną drogę niż siostry. Zrezygnowała z aktorstwa i dziś pełni wysokie stanowisko zupełnie innej branży. Co wiadomo o Oli z "Ojca Mateusza"?
Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą...
Zupa krem, która pozornie wygląda na prostą, w rzeczywistości kryje w sobie bogactwo warstw i smaków. Słodycz pieczonej papryki łączy się tu z delikatnością soczewicy, której obecność zagęszcza całość i nadaje jej aksamitnej konsystencji. Aromat węd...
Choć szaszłyki kojarzą się na ogół z letnimi biesiadami, w rękach Mateusza Gesslera nabierają bardziej wyrafinowanego charakteru. Bazą staje się antrykot - mięso o wyrazistym smaku i marmurkowej strukturze - zamarynowany w japońskim sosie teriyaki,...
Choć łosoś to jedna z najpopularniejszych ryb w większości kuchni świata, w wersji Mateusza Gesslera nabiera zupełnie innego charakteru. Podany nie jako filet, lecz w formie steku ze skórą, łączy się tu z makaronem orzo - ziarnistym, śródziemnomorski...