Aż 168 substancji powszechnie stosowanych w rolnictwie i przemyśle ma bardzo negatywny wpływ na mikroflorę jelitową człowieka. Zjadamy je wraz z owocami, warzywami i wypijamy z wodą. Z badania opublikowanego w "Nature Microbiology" wynika, że może to prowadzić do wielu chorób i odporności na antybio...
źródło: https://zielona.interia.pl/wiadomosci/swiat/news-polacy-jedza-te-rzeczy-na-potege-sa-pelne-substancji-szkodli,nId,22465500
dodano: 2025-12-12 21:08:03
Inne znaleziska:
Ceny wołowiny szaleją. Będzie towarem deficytowym? Polacy jedzą coraz więcej
interia.pl
Czy wołowina wkrótce stanie się mięsem deficytowym? Pogłowie bydła spada na całym świecie, a ceny idą w górę. Polacy zaczynają odczuwać to w swoim kieszeniach, bo od pewnego czasu nie jesteśmy tylko miłośnikami schabowych - wołowiny jemy coraz więcej...
interia.pl, 2025-07-21 05:56:03
2025-07-21 05:56:03
Polacy masowo jedzą tę rybę, a kolejne państwa jej zakazują. Może być zagrożeniem dla zdrowia
biznesinfo.pl
Ryby zyskują na znaczeniu w diecie Polaków, głównie dzięki temu, że dostarczają białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Szczególną popularnością cieszy się jeden gatunek, który nasi rodacy jedzą w ogromnych ilościach, wierząc w jego korzystny wpływ na...
biznesinfo.pl, 2025-08-25 17:32:09
2025-08-25 17:32:09
Polacy prawie jej nie jedzą, a to błąd.
kobieta.onet.pl
Sardynki w puszce to produkt, który zyskuje coraz większe uznanie wśród dietetyków na całym świecie. Choć w Polsce wciąż nie cieszą się dużą popularnością, eksperci podkreślają ich wyjątkowe wartości odżywcze i zalecają włączenie ich do codziennej di...
kobieta.onet.pl, 2025-09-23 05:46:23
2025-09-23 05:46:23
Tak Polacy
g.pl
16 października każdego roku obchodzony jest Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji warto przybliżyć niektóre dane związane z tym właśnie produktem oraz pieczywem w ogólnym ujęciu. Okazuje się, że na kategorię tę wydajemy coraz więcej, co częściowo wiąż...
g.pl, 2025-10-16 10:54:12
2025-10-16 10:54:12
To mięso w gulaszu jest najlepsze. Polacy rzadko je robią i jedzą, bo jest drogie
g.pl
Gulasz to jedno z tych dań, które mimo upływu czasu nie wychodzą z mody. Jego zapach przypomina nam często czasy dzieciństwa i wspólne, rodzinne obiady. Choć przepisów na gulasz jest wiele to idea dania zawsze pozostaje ta sama - mięso musi być duszo...
g.pl, 2025-10-25 08:46:16
2025-10-25 08:46:16
Najgorsze smarowidło do kanapek. Polacy jedzą na potęgę i nie wiedzą, jak sobie szkodzą
pysznosci.pl
To miało być szybkie śniadanie, a okazało się kaloryczną pułapką. Rewolucja w świecie kanapkowych past jest ogromna, od produktów pełnych wartości odżywczych po takie, które lepiej omijać szerokim łukiem. Zobacz, do której grupy należą twoje ulubione...
pysznosci.pl, 2025-11-09 07:50:23
2025-11-09 07:50:23
Co jedzą pacjenci świdnickiego szpitala? Kończy się pilotaż programu „Dobry posiłek”
swidnica24.pl
Od dwóch lat każdy z pacjentów świdnickiego szpitala na stronie internetowej Samodzielnego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świdnicy mogą przeczytać i zobaczyć, co jedzą. Placówka jest jedną z 43 na Dolnym Śląsku, które uczestniczą w pilotażowym ministers...
swidnica24.pl, 2025-07-27 18:36:03
2025-07-27 18:36:03
Norwegia: Najwięcej klopsików jedzą zwolennicy populistycznych ludowców z Partii Centrum i wyborcy skrajnie prawicowej Partii Postępu
wiadomosci.com
Pracownia badawcza Ipsos zbadała związek między tym, jak często popularne mięsne klopsiki trafiają na stoły Norwegów, a tym, jak oni głosują. Okazuje się, że najwięcej klopsików jedzą zwolennicy populistycznych ludowców z Partii Centrum i wyborcy skr...
wiadomosci.com, 2025-09-05 09:22:04
2025-09-05 09:22:04
Znudził ci się tradycyjny rosół? Zrób go z naleśnikami. Właśnie tak jedzą tę zupę za granicą
g.pl
Co można zrobić w niedzielę na obiad? Jeśli znudził ci się tradycyjny rosół, to zamień go na zupę naleśnikową. Smakuje niemal tak samo, ale różni się jednym dodatkiem. W tym przepisie nie używamy makaronu, tylko pociętych naleśników. To znany przysma...
g.pl, 2025-09-06 08:02:14
2025-09-06 08:02:14
Polaków odrzuca nazwa. W Rumunii jedzą częściej niż ziemniaki i ryż
pysznosci.pl
Mamałyga – danie, które w Rumunii króluje częściej niż ziemniaki i ryż, w Polsce budzi ciekawość (i czasem uśmiech). Choć nazwa brzmi egzotycznie, to prosta, sycąca potrawa z mąki kukurydzianej, którą możesz przygotować w kilkanaście minut.
pysznosci.pl, 2025-09-06 11:40:03
2025-09-06 11:40:03