Barszcz i grzybowa to bez wątpienia najpopularniejsze zupy serwowane na wigilijnym stole. Okazuje się jednak, że nie są to jedyne propozycje, które warto przygotować na tę wyjątkową wieczerze. W tym roku sięgnij po jeszcze jedną, która bardziej sprawdzi się jako deser niż główne danie, ale zdecydowa...
Kurczak z dodatkami z piekarnika, zawinięty w folię to jeden z najczęstszych obiadów w moim domu rodzinnym. Przygotowanie go zajmuje chwilę i zachwyca wszystkich przy stole.
Kiszona kapusta to absolutny pewniak na spiżarnianych półkach. W tym roku warto dać jej jednak szansę w zupełnie nowym wydaniu. Przygotowywana w dużych kawałkach i z dodatkiem buraka, zachwyca swoim smakiem oraz właściwościami prozdrowotnymi. Przygot...
Karp na niebiesko to jedno z tych dań, które przyciągają uwagę nie tylko nazwą, ale też wyjątkowym smakiem. W świątecznym czasie, gdy wiele osób szuka prostego i sprawdzonego przepisu na karpia, ta przedwojenna technika znów wraca do łask. Połączenie...
W kuchni wigilijnej ryba zajmowała miejsce szczególne – była daniem postnym, a zarazem odświętnym, wymagającym staranności i rozwagi. „Kuryer Kobiecy” z grudnia 1936 roku poświęcał jej wiele uwagi, podając nie tylko przepisy, lecz także praktyczne ws...
Nie powstanie zapowiadane od lat centrum artystyczne firmowane nazwiskiem Davida Lyncha. Działka w Bogini pod Łodzią, na której miało powstać miejsce twórczych spotkań i medytacji, została wystawiona na sprzedaż. To koniec marzenia, które reżyser dzi...
Śniadaniowa edycja urodzinowa! Halo, halo, Łódź świętuje 602. urodziny, a Podróże ze smakiem będą śniadaniowe. Gościem Małgorzaty Błażewicz była Iza Borowska z Jemy w Łodzi, organizatorka Targu Śniadaniowego w Fuzji oraz […]
Makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym to jedno z tych dań, które zaskakuje prostotą, a mimo to potrafi naprawdę zachwycić smakiem. Wystarczy kilka składników i kwadrans, by przygotować posiłek, który syci, dostarcza energię i dobrze wpływa na orga...
Biuro podróży Rainbow stworzyło nowe formuły wycieczek objazdowych – kulinarną dla smakoszy i rodzinną dla rodzin z dziećmi. Rozbudowało również ofertę wycieczek premium.
Nastolatki chore na cukrzycę typu 1 od co najmniej 10 lat znacznie inaczej postrzegają niektóre smaki. Tak wynika z badań naukowców z Uniwersytetu Rzeszowskiego.
„Podróże ze smakiem” zabierają nas tym razem do Korei! Na talerzu wyląduje kurczak… smażony nie raz, nie dwa, ale tyle razy, że sam nie wie, czy jest jeszcze kurczakiem czy […]