- Nie wyobrażam sobie, że przyjdzie nowy trener, a dalej za komunikację będzie odpowiadał Kozłowski. To na samym początku jest już śmierć dla selekcjonera - mówił Zbigniew Boniek tuż po odejściu Michała Probierza z reprezentacji. Tomasz Kozłowski to dyrektor Departamentu Komunikacji i Mediów w PZPN....
Domowe przetwory są nieocenione o każdej porze roku. Pełne smaku i aromatu mogą jednak nie zawsze się udać. Wszystko przez błąd, który sprawi, że cała nasza praca pójdzie na marne. Upewnij się, że go nie popełniasz.
Bób można zachować na dłużej. Wystarczy go zamrozić, ale jeden błąd sprawi, że to sezonowe warzywo będzie do wyrzucenia. Na szczęście można temu zaradzić. Dowiedz się, jak mrozić bób, a po rozmrożeniu będzie smakował tak samo dobrze.
Popularny kucharz z polskiego kulinarnego YouTube'a zwrócił uwagę na fatalny problem z wieczkami do słoików. Jeśli twoje przetwory nagminnie się psują, może winna jest przyczyna, którą wskazał.
Przeciwnicy rozwiązań, które wypychają z rynku paliwa kopalne, rozpaczliwie uczepili się argumentu, że samochodowe baterie Li-ion czy panele fotowoltaiczne będą nadawały... Artykuł Po jakim czasie panele fotowoltaiczne są do wyrzucenia? T...
Czy już teraz czas pomyśleć o wigilijnej zupie grzybowej? Tak, jeśli chcesz ją ugotować na grzybach z własnych zapasów. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod, bo grzyby nie traciły swoich właściwości ani smaku. Gdy zrobisz to prawidłowo, po rozmroż...
W sierpniu sezon grzybowy nabiera rozpędu. Lada chwila lasy zaczną obdarowywać nas swoimi owocami w takiej ilości, że nie nadążymy ich mrozić, a co dopiero zjadać. Jak jednak poprawnie zakonserwować je w zamrażarce?
Jak przechowywać opony - na leżąco czy na stojąco? Nie każdy zdaje sobie sprawę, że pozycja ma w tym przypadku kluczowe znaczenie. Dzięki odpowiedniemu miejscu i technice nie dojdzie do deformacji i będziesz mógł cieszyć się oponami jeszcze przez co...
Wobec zbliżającej się jesieni chętnie eksperymentujemy z kiszonkami. Jednak kapusta, obok ogórków, należy do naszego stałego repertuaru. Doświadczeni raczej wiedzą, ale początkującym warto przypomnieć najczęstszy powód psucia się kapusty.