Hotele i restauracje, czyli branża HoReCa kończy 2025 r. z długiem w wysokości 470 mln zł, czyli o 91 mln zł większym niż w 2024 r. - wynika z danych Krajowego Rejestru Długów. Średnie zadłużenie jednej firmy to niemal 31 tys. zł.
Ilość odsłon: 2
źródło: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kryzys-w-gastronomii-i-hotelarstwie-Srednie-zadluzenie-firmy-przekroczylo-30-tys-zl-9060056.html
dodano: 2025-12-24 19:04:02
Inne znaleziska:
Śniadecki S.A. rozwija skrzydła w hotelarstwie
propertynews.pl
Śniadecki S.A., holding działający w sektorze nieruchomości mieszkaniowych, rozszerza działalność o segment inwestycji hotelowych.
propertynews.pl, 2025-10-27 11:54:12
2025-10-27 11:54:12
Biowellness: nowa filozofia w hotelarstwie? Dębowy ogłasza pionierski koncept
horecatrends.pl
W Polsce pojawił się hotel, który deklaruje, że jako pierwszy w kraju wprowadza filozofię biowellness. Na czym dokładnie polega ta koncepcja? Wyjaśnia Monika Kwiędacz, propagatorka idei biowellness i właścicielka Hotelu Dębowego Biowellness & Spa...
horecatrends.pl, 2025-12-17 08:32:06
2025-12-17 08:32:06
Z technologii do gastronomii. Elon Musk realizuje swój kolejny pomył
interia.pl
Elon Musk realizuje swój nowy pomysł - otworzył “Tesla Diner”, restaurację w futurystycznym budynku w Los Angeles. Lokal powstał przy jednym z głównych bulwarów Hollywood i nawiązuje do fast-foodów z połowy XX wieku. Jeśli koncepcja się sprawdzi, wkr...
interia.pl, 2025-07-26 11:56:03
2025-07-26 11:56:03
Afera wokół KPO. PARP wznawia płatności dla hoteli i gastronomii. Jest lista warunków
gazeta.pl
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości wznowiła płatności z KPO dla gastronomi, hotelarstwa, turystyki i kultury. Zapowiedziano również, że środki będą wypłacane pod pewnymi warunkami.
gazeta.pl, 2025-09-14 10:41:16
2025-09-14 10:41:16
Nowe trendy w gastronomii i ponad 500 przeszkolonych osób – Branżowe Centrum Umiejętności podsumowało działalność
rdn.pl
Umiejętność obsługi nowoczesnego sprzętu, znajomość nowych trendów i obycie z dobrej jakości produktami – tego w opinii specjalistów potrzeba aktualnie pracownikom branży gastronomicznej. O przebiegu opartych na tych elementach szkoleń można było usł...
rdn.pl, 2025-09-16 15:01:17
2025-09-16 15:01:17
Konkurs Czas na rybę wygrały księżniczki gastronomii
raportrestauratora.pl
Po raz pierwszy w historii w rywalizacji konkursu Czas na rybę wzięła udział drużyna w pełni kobieca. Od razu zdobyła pierwsze miejsce! Są to księżniczki gastronomii z restauracji Kuźnia Smaków: Aleksandra Mosiewicz i Olimpia Kania. W kategorii Junio...
raportrestauratora.pl, 2025-10-17 17:40:13
2025-10-17 17:40:13
radioszczecin.pl
Szczecin na jeden dzień zamienił się w kulinarną stolicę Pomorza Zachodniego. To za sprawą wydarzenia "Travel&Taste".Do Szczecina przyjechały ikony polskiej gastronomii jak m.in. Magda Gessler czy Piotr Ogiński, żeby w ramach warsztatów podzielić się...
radioszczecin.pl, 2025-10-28 22:06:22
2025-10-28 22:06:22
Poznaj Inspirownik – cykliczny przewodnik dla gastronomii
raportrestauratora.pl
Inspirownik Akademii Bidfood Artykuł Poznaj Inspirownik – cykliczny przewodnik dla gastronomii pochodzi z serwisu Raport Restauratora.
raportrestauratora.pl, 2025-10-29 16:18:29
2025-10-29 16:18:29
Sprzedaż mleka laboratoryjnego już ruszyła. Mleko nie od krowy w gastronomii i marketach
farmer.pl
Izraelski startup Remilk rozpoczął sprzedaż mleka wytwarzanego laboratoryjnie z białek mleka, a więc bez użycia zwierząt. Pierwsze partie produktu już trafiły do kawiarni i restauracji, a dostawy do dużych sieci handlowych ruszyć mają na początku 202...
farmer.pl, 2025-12-13 11:29:04
2025-12-13 11:29:04
Kto zarabia w gastronomii? Lokale dopasowane do rynku, a nie do ego właściciela
horecatrends.pl
- Nie przez przypadek najwięcej klientów mają lokale, które nie udają innych konceptów, np. pizzerie, kuchnie włoskie, bary mleczne. A kto nie zarabia w gastronomii? Najczęściej koncepty niedopasowane do rynku, a dopasowane do ego właściciela - mówi...
horecatrends.pl, 2025-12-16 05:39:09
2025-12-16 05:39:09