Umiejętność obsługi nowoczesnego sprzętu, znajomość nowych trendów i obycie z dobrej jakości produktami – tego w opinii specjalistów potrzeba aktualnie pracownikom branży gastronomicznej. O przebiegu opartych na tych elementach szkoleń można było usłyszeć podczas konferencji podsumowującej działalno...
Elon Musk realizuje swój nowy pomysł - otworzył “Tesla Diner”, restaurację w futurystycznym budynku w Los Angeles. Lokal powstał przy jednym z głównych bulwarów Hollywood i nawiązuje do fast-foodów z połowy XX wieku. Jeśli koncepcja się sprawdzi, wkr...
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości wznowiła płatności z KPO dla gastronomi, hotelarstwa, turystyki i kultury. Zapowiedziano również, że środki będą wypłacane pod pewnymi warunkami.
W belgijskich sklepach Lidl pojawił się nowy produkt – mięso hybrydowe, czyli połączenie tradycyjnego mięsa z białkami roślinnymi. To propozycja dla konsumentów, którzy szukają kompromisu między smakiem a troską o środowisko. Produkt ten może również...
Raport „European Drug Trends Monitor” podkreśla też, że **europejskie rynki narkotykowe szybko się przeobrażają**, ponieważ zbiega się kilka istotnych trendów. Wśród nich można zauważyć m.in. nadmiar kokainy na rynku, narastającą epidemię crack...
Jak wynika z raportu IFIC Food & Health Survey w porównaniu z 2023, w 2024 roku w USA nastąpił znaczny wzrost liczby obserwujących content żywieniowy - z 42 do 54 proc. Można zauważyć podobny trend również w Europie. Zaskakujące dane mówią, że co...
Zaawansowane boty coraz skuteczniej omijają zabezpieczenia aplikacji i API, podszywając się pod prawdziwych użytkowników. Raport F5 Labs „Advanced Persistent Bots 2025” wskazuje trzy główne zagrożenia, przed którymi trudno obecnie się obronić. Najwię...
Projektanci coraz chętniej inspirują się naturą, reinterpretując ją na nowo. Sięgają przy tym po nowoczesne technologie. Nowa kolekcja od Grupy Tubądzin jest tego przykładem.
– Rynek pieczywa chrupkiego w Polsce systematycznie rośnie, choć należy do segmentów wymagających dużej konsekwencji i innowacyjności – mówi nam Dawid Jackowski, dyrektor operacyjny firmy Tovago, produkującej pieczywo chrupkie.
Drugiego dnia na Top of the Top Festival 2025 na fanów muzyki czekała walka o Bursztynowego Słowika. Pomiędzy występami konkursowymi na scenie pojawiły się również doświadczone gwiazdy polskiej estrady. Widzowie mogli zobaczyć m.in. występ Margaret....