Placki z cukinii? Latem można jeść je na okrągło i wcale nie tylko na obiad. Jednak choć ich głównym składnikiem jest delikatne i lekkie warzywo, są smażone i często podawane ze śmietaną. Pysznie, ale wcale niekoniecznie dietetycznie. Jednak można przygotować je trochę inaczej. Drobne korekty sprawi...
Kto nie uwielbia chrupiących placków z cukinii? To danie, które kojarzy się z latem, świeżością i prostotą. Jednak nawet tak prosty przepis można wzbogacić o nowe, zaskakujące smaki. Dziś podzielę się z tobą moim autorskim pomysłem na placki z cukini...
Placki z cukinii to pyszne i pożywne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno jako przekąska, jak i danie główne. Tradycyjnie przygotowywane z dodatkiem mąki, mogą być ciężkostrawne i kaloryczne. Jednak istnieje sposób, aby cieszyć się ich smakiem...
Na obiad zamiast sztampowych kotletów przygotuj placki z cukinii. Te z przepisu smakują wyjątkowo dzięki jednemu składnikowi. O tym, jak je przygotować dowiesz się z tego artykułu. Cuknia na obiad podana w ten sposób zachwyci wszystkich.
Lato to czas, gdy w ogródkach krzaczki uginają się od warzywnych i owocowych cudów. Jednym z nich jest cukinia, jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni. Chociaż kojarzy się głównie z plackami, to ten przepis pokochasz jeszcze bardziej.
Jajka sadzone na cukinii z dodatkami boczku to śniadanie, które rozbudzi lepiej niż kawa i dostarczy energii na cały poranek. Do tego przepisu z przyjemnością będziesz wracać, gdy znudzą ci się zwykłe jajka lub jajecznica.
Ten przepis na placki z cukinii sprawia, że stają się one dużo bardziej zwarte, a przy tym jedwabiste i kremowe. Jeden dodatek sprawia, że z przekąski stają się konkretnym posiłkiem. W dalszym ciągu pozostają jednak szybkie i łatwe w przygotowaniu.
W dzisiejszych zabieganych czasach coraz częściej szukamy przepisów, które pozwolą nam przygotować smaczny i pożywny obiad w krótkim czasie. Cukinia, dzięki swojej uniwersalności i delikatnemu smakowi, jest idealnym składnikiem takich dań. Dzisiaj pr...
Ulubiona potrawa z cukinii? Mało kto nie wymieni placków. Te z cukinii są delikatne, lekkie i pasują do wielu sosów. Przepisów na nie jest już bardzo dużo, da się je zrobić także bez mąki. Jak to możliwe? Kluczowa jest pewna czynność podczas przygoto...
Pasztet z cukinii smakuje na ciepło i na zimno. Ten pyszny domowy wyrób zachwyca dzięki pewnemu składnikowi. Tajemnicą smaku pasztetu z cukinii jest przyprawa, którą dodaję do tego warzywnego smakołyku.
Szukasz pomysłu na szybkie, zdrowe i efektowne danie, które zachwyci twoich gości? Roladki z cukinii to przepis na sukces! Ta prosta, a zarazem niezwykle smaczna przekąska łączy w sobie lekkość warzyw z intensywnym smakiem sera i szynki. Idealna zaró...