Zrób na obiad to sycące śląskie danie, a cała rodzina będzie zachwycona. Jest nie tylko pyszne, ale też tanie, bo potrzebne produkty kosztują grosze. W dalszej części dowiesz się, jak łatwo zrobić ten śląski przysmak.
Ilość odsłon: 29
źródło: https://smakosze.pl/podsmazam-kapuste-wrzucam-ziemniaki-po-chwili-podaje-obiad-ze-slaskiego-przepisu-mj-am-070924
kategoria: informacje, 2024-09-07 17:37:02
Inne znaleziska:
20 Pakuję do worka pokrojone i ziemniaki i jajka i wrzucam do wrzątku. To danie to hit
smakosze.pl
Marzy ci się smaczne i szybkie danie? Zrób je tak, jak ja! Wystarczą tylko ziemniaki i jajka. Wkrótce na twoim stole zagości prawdziwy przysmak. Zrobisz go dzięki temu przepisowi. 
smakosze.pl, 2024-08-04 11:46:02
2024-08-04 11:46:02
22 Podsmażam pieczarki i dodaję żelatynę. Nie znam lepszej przekąski na upały
smakosze.pl
W upalne dni apetyt nie dopisuje. Na szczęście znalazłem przepis, który przychodzi mi z pomocą w takich sytuacjach. Łączę pieczarki z żelatyną i mam pyszną przekąskę na zimno. Nie wyobrażam już sobie bez niej sezonu letniego.
smakosze.pl, 2024-07-26 10:30:03
2024-07-26 10:30:03
23 Podsmażam cukinię, układam w naczyniu i zalewam tą masą. Za tym szybkim obiadem przepada cała rodzina
smakosze.pl
Z zalania cukinii tą masą powstaje prawdziwie tani obiad. Składa się on wyłącznie z wielosezonowych warzyw i jajek, można więc jeść taki przez cały rok. Będzie odmianą od tradycyjnej kuchni polskiej, pełnej mięsa i mącznych dań. U mnie w domu mogliby...
smakosze.pl, 2024-07-27 11:21:04
2024-07-27 11:21:04
22 Podsmażam proste składniki i dokładam jajka. Ten przepis to mistrzostwo świata
smakosze.pl
Oto przepis na dość nietypową potrawę: jajka zapieczone z duszonymi warzywami. Nie brzmi dziwnie, ale jej wykonanie jest naprawdę oryginalne. Tak też prezentuje się po przygotowaniu.
smakosze.pl, 2024-08-29 21:24:03
2024-08-29 21:24:03
28 Podsmażam świeże ogórki i przekładam do garnka. Sam nie mogę uwierzyć, co z tego wychodzi
smakosze.pl
Zupa ogórkowa niejedno ma imię. Można na przykład przygotować ją na świeżych ogórkach. Odbiega to nieco od tradycji, ale w bardzo dobrym kierunku. Kto nie próbował, koniecznie powinien to nadrobić.
smakosze.pl, 2024-09-04 13:32:02
2024-09-04 13:32:02
39 Zawijam wszystko w papier do pieczenia i wrzucam na patelnię. Ten obiad to hit w moim domu
smakosze.pl
Papier do pieczenia służy nie tylko do przygotowywania ciast. Wykorzystaj ten produkt i z jego pomocą zrób smaczny obiad dla całej rodziny. Wyjdzie nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Prosty przepis zaskoczy każdego.
smakosze.pl, 2024-07-08 19:57:02
2024-07-08 19:57:02
33 Owoce wrzucam do słoika i kiszę. Teściowa złapała się za głowę, teraz robi to samo
pysznosci.pl
Sezon na czereśnie trwa, więc wartko wykorzystać w pełni urodzaj drzewek owocowych i atrakcyjne ceny na rynku. Najpopularniejszym przetworem jest oczywiście kompot, osładzający niejeden domowy obiad. Ja stawiam jednak na zupełnie inny przepis.
pysznosci.pl, 2024-07-12 16:07:01
2024-07-12 16:07:01
26 Wrzucam wszystko na patelnię i mieszam z makaronem. W 15 minut mam obiad dla całej rodziny
smakosze.pl
Ekspresowy, nieco „studencki” w charakterze przepis na naprawdę tani i szybki obiad. Przygotowanie go trwa dosłownie tyle, ile potrzeba na zagotowanie makaronu. Szybko zaspokaja apetyt i daje energię na dalszy ciąg dnia.
smakosze.pl, 2024-07-22 08:32:03
2024-07-22 08:32:03
23 Zrywam wiśnie i wrzucam do ciasta. Ten przepis nigdy nie zawodzi
pysznosci.pl
Czereśnie ustąpiły wiśniom, stając się jednym z owoców, które kuszą atrakcyjną ceną. Wiele osób zastanawia się, jak wykorzystać je poza przygotowanie kompotów. Jednym z moich ulubionych przepisów jest wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem wiśni.
pysznosci.pl, 2024-07-23 10:37:01
2024-07-23 10:37:01
23 Kroję ten owoc, a później wrzucam do lecza. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
smakosze.pl
Leczo jest jednym ze smaków lata. Aromatyczna potrawka z pomidorów, papryki i mięsa doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w upalny dzień. Jego smak  podkręci uwielbiany owoc. Dorzucisz go raz do gotującego się dania, a juz nie wrócisz do klasyc...
smakosze.pl, 2024-07-24 18:35:04
2024-07-24 18:35:04