Zrób na obiad to sycące śląskie danie, a cała rodzina będzie zachwycona. Jest nie tylko pyszne, ale też tanie, bo potrzebne produkty kosztują grosze. W dalszej części dowiesz się, jak łatwo zrobić ten śląski przysmak.
Marzy ci się smaczne i szybkie danie? Zrób je tak, jak ja! Wystarczą tylko ziemniaki i jajka. Wkrótce na twoim stole zagości prawdziwy przysmak. Zrobisz go dzięki temu przepisowi.
W upalne dni apetyt nie dopisuje. Na szczęście znalazłem przepis, który przychodzi mi z pomocą w takich sytuacjach. Łączę pieczarki z żelatyną i mam pyszną przekąskę na zimno. Nie wyobrażam już sobie bez niej sezonu letniego.
Z zalania cukinii tą masą powstaje prawdziwie tani obiad. Składa się on wyłącznie z wielosezonowych warzyw i jajek, można więc jeść taki przez cały rok. Będzie odmianą od tradycyjnej kuchni polskiej, pełnej mięsa i mącznych dań. U mnie w domu mogliby...
Oto przepis na dość nietypową potrawę: jajka zapieczone z duszonymi warzywami. Nie brzmi dziwnie, ale jej wykonanie jest naprawdę oryginalne. Tak też prezentuje się po przygotowaniu.
Zupa ogórkowa niejedno ma imię. Można na przykład przygotować ją na świeżych ogórkach. Odbiega to nieco od tradycji, ale w bardzo dobrym kierunku. Kto nie próbował, koniecznie powinien to nadrobić.
Mandarynkami zajadamy się jesienią i zimą. W takim wydaniu ich jednak jeszcze nie widziałaś. Połóż owoce na patelni, a efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania. Ten pomysł nie może czekać aż do świąt.
Leczo jest jednym ze smaków lata. Aromatyczna potrawka z pomidorów, papryki i mięsa doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w upalny dzień. Jego smak podkręci uwielbiany owoc. Dorzucisz go raz do gotującego się dania, a juz nie wrócisz do klasyc...
Ten przepis to radykalne uproszczenie konceptu gołąbków. Przygotowujemy je w postaci zapiekanki. Dostajemy więc wszystko, czego można oczekiwać od tego mięsno-kapuścianego przysmaku, ale bez kuchennego trudu.
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, więc warto korzystać z urodzaju i zaprosić ją do swojej kuchni. Chociaż największą popularnością cieszy się fasolka z bułką tartą, to ta w wersji chińskiej depcze jej po piętach. Jest smacznie, prosto i przy tym z...
Lato to czas na grillowanie, a aromat potraw z rusztu wypełnia przydomowe ogródki i sprawia, że w brzuchu zaczyna burczeć. W mojej kuchni stawiam nie tylko na mięsne dania, ale również zaskakujące przysmaki.