Kawa to nie tylko mała czarna. W dzisiejszych czasach można ją pić w wielu wersjach – z mlekiem, napojem roślinnym, lodami czy bitą śmietaną. Kawiarnie mają w swoim menu naprawdę wiele opcji. My idziemy jednak o krok dalej i proponujemy dodatki, które nie tylko wpłyną na unikalny smak, ale również dostarczą kawie dodatkowych witamin i minerałów. Poznajcie nasze przepisy.
Sezon na wiśnie jeszcze trwa. To dobry moment, aby dowiedzieć się, jak zachować smak owoców na dłużej. Sposób jest łatwy i co najważniejsze skuteczny. Wypróbuj go, a już nigdy nie przechowasz ich inaczej.
Surówkę z tartej marchewki i jabłka znamy wszyscy. Dodajemy do niej odrobinę cukru i podajemy z wieloma potrawami. Ta wersja surówki jest absolutną klasyką, jednak dodatek do obiadu na bazie marchwi można przyrządzić jeszcze lepiej.
Marzysz o szarlotce, która jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa i lekka? Szarlotka jaglana bez cukru i mąki to idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się słodkościami bez wyrzutów sumienia. Ta wersja tradycyjnego ciasta jest pełna...
Pamiętasz domowej roboty dżemy z dzieciństwa, w których zanurzało się palce, kiedy babcia nie patrzyła? Z pewnością wielu osobom ślinka cieknie na myśl o tej słodyczy, jednakże w dobie większej świadomości na temat zdrowego odżywiania staramy się uni...
Znana trenerka i dietetyczka - Anna Lewandowska - apeluje do Polaków, aby zrezygnowali z cukru. Wskazała nie tylko ryzyko związane z jego spożywaniem, ale także podpowiedziała, czym można go zastąpić. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety po...
Napoje typu "zero" stały się w świadomości społecznej zdrową alternatywą dla znanych nam od dziesięcioleci gazowanych trunków pełnych cukru. Wiele osób twierdzi jednak, że są one tak naprawdę jeszcze gorsze w swej naturze. Skąd takie zdanie? I czy ma...
Zapomnij o dżemie ze sklepu. Przygotuj domowy z sezonowego owocu, który nie ma sobie równych. Z tym przepisem dżem z borówek zrobisz nie tylko łatwo, ale też bez dodatku cukru. Smak zachwyci wszystkich i poproszą, abyś przyrządzała ten dżem znacznie...
Domowej roboty dżemy, konfitury, marmolady bez cukru? Brzmi jak karkołomne zadanie, ale nim nie jest. Obecnie na rynku dostępnych jest wiele zdrowszych zamienników cukru. Który z nich będzie najlepszy? Zobacz nasz mały przegląd.
Co można zmienić w przepisie na naleśniki? Wydaje się, że wszystkie składniki są wprost niezbędne. Otóż nie. Blogerka, która nie je cukru ani glutenu, znacznie skróciła recepturę. Przygotowała naleśniki używając tylko dwóch produktów. Na pewno masz j...
Cukru jemy stanowczo zbyt dużo. Jest on w niemal każdy produkcie spożywczym. Jednak już teraz biały cukier warto zamienić na coś zdrowszego i tak bardzo pysznego. Podpowiadamy czym zastąpić cukier w diecie, by wyszło nam to na zdrowie.