Początek sierpnia to idealny moment, by zrobić pierogi z jagodami. Te apetyczne leśne przysmaki w delikatnym cieście sprawią, że sięgniesz po kolejną porcję tych znakomitych pierogów. Jednak najpierw zrobisz je z przepisu babci. Jest on gwarancją niepowtarzalnego smaku. 
Ilość odsłon: 18
źródło: https://smakosze.pl/przepis-babci-na-pierogi-z-jagodami-ciasto-zawsze-rozplywa-sie-w-ustach-kr-mp-020824
kategoria: informacje, 2024-08-02 16:15:03
Inne znaleziska:
Smakują jak pierogi ruskie, ale nie trzeba ich lepić. Ten przepis jest bezkonkurencyjny
pysznosci.pl
Naleśniki ukraińskie skrywają w sobie popularny i uwielbiany miks białego sera, ziemniaków i smażonej cebuli. Jako że są to naleśniki, nie wymagają lepienia, a wystarczy stworzyć z nich niewielki rulonik, by zabrać się za pałaszowanie. To doskonały p...
pysznosci.pl, 2024-09-18 20:57:03
2024-09-18 20:57:03
Przepis na pierogi ruskie mam od cioci. Dodaje 1 składnik, nadaje im świeżego, nowego smaku
smakosze.pl
Nie dla wszystkich ten przepis będzie zaskoczeniem. Jednak o ile rzadko dodajemy do pierogów ruskich zioła, to niektóre z nich są wręcz trudne do wyobrażenia jako składniki farszu. Tym większe zdziwienie, jak bardzo dobrze pasują.
smakosze.pl, 2024-11-07 21:05:03
2024-11-07 21:05:03
Zamiast ziemniaków, gotuję kaszę i wkładam w pierogi. O przepis błagają koleżanki z pracy
pysznosci.pl
To jeszcze nie święta, a ja już kombinuję z pierogami! Tym razem chcę ci zaproponować przepis, który u mnie sprawdził się wyjątkowo dobrze. Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i jeszcze jednym nietypowym składnikiem – oto pomysł na udany obiad dla...
pysznosci.pl, 2024-11-08 07:45:08
2024-11-08 07:45:08
Takich wafli już nie kupisz. Przepis na genialny deser PRL-u znalazłem w zeszycie babci
smakosze.pl
Niektórzy powiedzą: może i dobrze. Mamy dziś do wyboru mnóstwo słodyczy wysokiej jakości, albo choćby niezwykle pysznych. Dawniej nawet ciasteczka do kawy przygotowywało się samodzielnie. Przepisy, takie jak ten przypominają nam czasy beztroskiego dz...
smakosze.pl, 2024-08-07 23:08:08
2024-08-07 23:08:08
Banalnie prosty przepis na zraziki dworskie. Są mięciutkie i smakują jak u babci
pysznosci.pl
Kiedy znudzą ci się nieco już oklepane mielone, a na schabowe nie chcesz już patrzeć, to znak, że pora odświeżyć stary przepis na zraziki dworskie. Zanim jednak pobiegniesz do sklepu mięsnego po kawałek wołowiny, wczytaj się dobrze w przepis. Zraziki...
pysznosci.pl, 2024-08-23 10:37:04
2024-08-23 10:37:04
Ten przepis na przecier z pomidorów dostałam od babci. Sklepowe nie mają do niego startu
smakosze.pl
Pomidory, które dojrzewają w letnim słońcu, są pyszne i dorodne. Jak wykorzystać je w kuchni? Od lat robię przecier z pomidorów, który wspaniale smakuje. Teraz każdemu polecam przepis babci, który warto wypróbować. 
smakosze.pl, 2024-08-26 21:05:04
2024-08-26 21:05:04
Ten przepis na przecier pomidorowy znalazłam w zeszycie babci. W życiu nie jadłam lepszego
smakosze.pl
Co roku we wrześniu przygotowuję domowy przecier z pomidorów. Korzystam z przepisu, który znalazłam w zeszycie babci. Przecier nie zawiera grama konserwantów i szkodliwych substancji. Jest doskonałą bazą do zup i sosów. Używam go w kuchni przez cały...
smakosze.pl, 2024-09-08 06:07:05
2024-09-08 06:07:05
Na tymbaliki babci przychodziła cała wieś. Po latach zdradziła swój przepis
pysznosci.pl
Dla niektórych to relikt przeszłości, ale wiele osób wciąż tymbaliki uznaje za prawdziwy rarytas. Absolutną mistrzynią galaretki z kurczakiem i warzywami była i jest moja babcia. Kto chociaż raz spróbował jej przepisu, nie sięgnął więcej po inny.
pysznosci.pl, 2024-09-08 10:04:30
2024-09-08 10:04:30
Przepis na ten sernik na zimno mam z notatnika babci. Niezapomniany smak dzieciństwa
smakosze.pl
Jeżeli nie masz pomysłu na deser, poznaj stary przepis mojej babci. Przygotujesz z niego doskonały sernik na zimno, który od pierwszego kęsa pokocha cała rodzina. Smak uzależnia i będziesz przygotowywała go znacznie częściej. Szczegóły poznasz w dals...
smakosze.pl, 2024-09-11 17:07:03
2024-09-11 17:07:03
Przepis na ten pasztet mam z zeszytu babci. Jest lekki i nie tuczy
smakosze.pl
Zwykle pasztet jest tłusty i ciężkostrawny. Jednak babcia robi go z wyjątkowego produktu. Wychodzi pyszny, delikatny i lekki. Polecam każdemu tę sprawdzoną recepturę na pasztet z cukinii. 
smakosze.pl, 2024-09-14 16:13:02
2024-09-14 16:13:02