Jeśli lubisz zjeść dobry rosół, to ten z przepisu Ewy Wachowicz jest właśnie taki. Znana restauratorka dodaj do niego składnik, który może zaskoczyć. Jednak gwarantuje on doskonały smak rosołu. 
Ilość odsłon: 16
źródło: https://smakosze.pl/wachowicz-wlewa-do-rosolu-nietypowy-skladnik-dzieki-temu-jest-aromatyczny-kr-md-040824
kategoria: informacje, 2024-08-04 13:21:03
Inne znaleziska:
17 Ewa Wachowicz wlewa odrobinę do rosołu. Nic tak nie podbija smaku i aromatu
pysznosci.pl
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
pysznosci.pl, 2024-08-18 10:35:03
2024-08-18 10:35:03
25 Znajomy szef kuchni wlewa ocet do rosołu. Powód zachwyca i zaskakuje
smakosze.pl
Rosół króluje na naszych stołach w niedzielę i od święta. Niektórzy szefowie kuchni wlewają do niego ocet. Dlaczego sięgają po ten składnik? Odpowiedź może nieźle zaskoczyć.
smakosze.pl, 2024-07-07 08:16:03
2024-07-07 08:16:03
3 Wachowicz wlewa do naleśników aż dwa napoje. Wychodzą obłędnie puszyste
smakosze.pl
Naleśniki to danie szybkie i pyszne. Można podać je na wiele różnych sposobów. Jednak najważniejsze jest to, by naleśniki wyszły puszyste jak chmurka. Ewa Wachowicz wie, jak uzyskać taki efekt. 
smakosze.pl, 2024-10-31 23:03:02
2024-10-31 23:03:02
20 Na Śląsku wrzucają do rosołu nietypowy składnik. Pół Polski łapie się za głowy
smakosze.pl
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może szokować, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób. 
smakosze.pl, 2024-07-27 20:06:02
2024-07-27 20:06:02
24 Okrasa miesza z mlekiem i wlewa do ciasta na pierogi. Wychodzi miękkie i elastyczne
smakosze.pl
Kulinarny program Karola Okrasy nosi tytuł „Okrasa łamie przepisy”. I rzeczywiście – w tym wypadku odszedł od tradycyjnej receptury ciasta na pierogi. Czy w dobrym kierunku? Każdy może się przekonać.
smakosze.pl, 2024-08-30 16:34:03
2024-08-30 16:34:03
19 Bez mleka, bez wody. Makłowicz do naleśników wlewa coś nietypowego
smakosze.pl
Naleśniki na mleku to najbardziej tradycyjny przepis w wielu domach. Żeby jednak wyszły prawdziwie puszyste, płyn ten nie wystarczy. Nie trzeba dodawać, że nie zastąpi go również woda.
smakosze.pl, 2024-09-10 11:44:02
2024-09-10 11:44:02
9 Makłolwicz wlewa 1 szklankę do naleśników. Wychodzą mięciutkie i nie rwą się przy obracaniu
pysznosci.pl
Naleśniki to jedno z tych dań, które kojarzy się z dzieciństwem i domową atmosferą. Choć przygotowanie ich wydaje się banalnie proste, to jednak wielu osobom zdarza się, że ciasto wychodzi za grube, za rzadkie lub naleśniki przywierają do patelni. Sł...
pysznosci.pl, 2024-10-29 12:15:17
2024-10-29 12:15:17
22 Tak usuniesz szumowiny z rosołu. Poznaj prosty i niezawodny sposób mojej babci
pysznosci.pl
Podstawowa zasada kulinarna mówi, że im mniej szumowin, tym rosół staje się bardziej klarowny. Szumowiny, czyli tzw. męty, to białko zwierzęce, które pod wpływem wysokiej temperatury ścina się i tworzy szaro-brązową pianę na powierzchni wywaru. Choć...
pysznosci.pl, 2024-07-13 15:58:02
2024-07-13 15:58:02
35 W tej części kurczaka gromadzi się najwięcej pasożytów. Pod żadnym pozorem nie dodawaj do rosołu
pysznosci.pl
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.
pysznosci.pl, 2024-07-15 13:58:02
2024-07-15 13:58:02
28 Zielony dodatek, który podkręci smak rosołu. Nie chodzi o pietruszkę czy lubczyk
pysznosci.pl
Rosół to klasyczne danie, które gości na stołach w wielu polskich domach, szczególnie w niedziele i święta. Tradycyjnie wzbogacany jest pietruszką, lubczykiem i innymi ziołami. Jednak istnieje jeden zielony dodatek, który może całkowicie odmienić sma...
pysznosci.pl, 2024-07-21 11:04:02
2024-07-21 11:04:02