Jeśli lubisz zjeść dobry rosół, to ten z przepisu Ewy Wachowicz jest właśnie taki. Znana restauratorka dodaj do niego składnik, który może zaskoczyć. Jednak gwarantuje on doskonały smak rosołu. 
Ilość odsłon: 16
źródło: https://smakosze.pl/wachowicz-wlewa-do-rosolu-nietypowy-skladnik-dzieki-temu-jest-aromatyczny-kr-md-040824
dodano: 2024-08-04 13:21:03
Inne znaleziska:
Ewa Wachowicz wlewa odrobinę do rosołu. Nic tak nie podbija smaku i aromatu
pysznosci.pl
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
pysznosci.pl, 2024-08-18 10:35:03
2024-08-18 10:35:03
Znajomy szef kuchni wlewa ocet do rosołu. Powód zachwyca i zaskakuje
smakosze.pl
Rosół króluje na naszych stołach w niedzielę i od święta. Niektórzy szefowie kuchni wlewają do niego ocet. Dlaczego sięgają po ten składnik? Odpowiedź może nieźle zaskoczyć.
smakosze.pl, 2024-07-07 08:16:03
2024-07-07 08:16:03
Na Śląsku wrzucają do rosołu nietypowy składnik. Pół Polski łapie się za głowy
smakosze.pl
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może szokować, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób. 
smakosze.pl, 2024-07-27 20:06:02
2024-07-27 20:06:02
Okrasa miesza z mlekiem i wlewa do ciasta na pierogi. Wychodzi miękkie i elastyczne
smakosze.pl
Kulinarny program Karola Okrasy nosi tytuł „Okrasa łamie przepisy”. I rzeczywiście – w tym wypadku odszedł od tradycyjnej receptury ciasta na pierogi. Czy w dobrym kierunku? Każdy może się przekonać.
smakosze.pl, 2024-08-30 16:34:03
2024-08-30 16:34:03
Bez mleka, bez wody. Makłowicz do naleśników wlewa coś nietypowego
smakosze.pl
Naleśniki na mleku to najbardziej tradycyjny przepis w wielu domach. Żeby jednak wyszły prawdziwie puszyste, płyn ten nie wystarczy. Nie trzeba dodawać, że nie zastąpi go również woda.
smakosze.pl, 2024-09-10 11:44:02
2024-09-10 11:44:02
Tak usuniesz szumowiny z rosołu. Poznaj prosty i niezawodny sposób mojej babci
pysznosci.pl
Podstawowa zasada kulinarna mówi, że im mniej szumowin, tym rosół staje się bardziej klarowny. Szumowiny, czyli tzw. męty, to białko zwierzęce, które pod wpływem wysokiej temperatury ścina się i tworzy szaro-brązową pianę na powierzchni wywaru. Choć...
pysznosci.pl, 2024-07-13 15:58:02
2024-07-13 15:58:02
W tej części kurczaka gromadzi się najwięcej pasożytów. Pod żadnym pozorem nie dodawaj do rosołu
pysznosci.pl
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.
pysznosci.pl, 2024-07-15 13:58:02
2024-07-15 13:58:02
Zielony dodatek, który podkręci smak rosołu. Nie chodzi o pietruszkę czy lubczyk
pysznosci.pl
Rosół to klasyczne danie, które gości na stołach w wielu polskich domach, szczególnie w niedziele i święta. Tradycyjnie wzbogacany jest pietruszką, lubczykiem i innymi ziołami. Jednak istnieje jeden zielony dodatek, który może całkowicie odmienić sma...
pysznosci.pl, 2024-07-21 11:04:02
2024-07-21 11:04:02
Wlewam do rosołu zamiast maggi. Jest pyszny i niesamowicie aromatyczny
smakosze.pl
Rosół króluje na naszych stołach niemal co niedzielę. Z roku na rok mamy coraz większą świadomość - nie doprawiamy go chemicznymi składnikami. Zamiast tego wybieramy zdrowsze i równie aromatyczne alternatywy m.in sos sojowy.
smakosze.pl, 2024-07-21 12:53:03
2024-07-21 12:53:03
Tylko najlepsi kucharze dodają łyżkę do rosołu. Poprawia smak zupy lepiej niż maggi
pysznosci.pl
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
pysznosci.pl, 2024-07-28 12:31:02
2024-07-28 12:31:02