Kiedy po obiedzie zostaje trochę smażonej wątróbki, tylko zacieram ręce, bo wiem, że dzięki temu będę mieć gotową pastę do pieczywa na następny dzień. Wszystko z patelni wrzucam do blendera i miksuję z kilkoma prostymi składnikami. Smarowidło wychodzi o wiele lepsze od pasztetu i wędlin ze sklepu.
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Jaką odpowiedzialność prawną ponosi rolnik za pozostawione na drodze nieczystości czy np. resztki pożniwne? Zapytaliśmy o tę kwestię eksperta z policji.
Kotły na pellet wracają na listę ZUM, ale zamiast ulgi pozostaje niesmak. Decyzje instytucji odpowiedzialnych za program Czyste Powietrze budzą poważne wątpliwości co do jakości procedur i stabilności całego systemu. O tym, jak montaż rusztu awaryjne...
Masz w lodówce mięso z niedzielnego rosołu i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Zamiast kolejnej sałatki, przygotuj sajgonki z mięsem z rosołu – chrupiące, aromatyczne i banalnie proste. To pomysł, który łączy kuchnię azjatycką z domowym klimatem i p...
Fasolka szparagowa jest smaczna niemalże w każdej postaci, ale sezon na nią jest zdecydowanie za krótki. Dlatego kupuję kilogramy na zapas i od razu mrożę. Dzięki temu nawet zimą mogę się zajadać tym warzywem.
Masz ochotę na coś, co zrewolucjonizuje Twój obiad? Zamiast zwykłych ziemniaków, wypróbuj śląski specjał. Ciapkapusta, którą podpatrzyłem u mistrzyni kuchni, to bezkonkurencyjny dodatek. Choć wygląda niepozornie, kryje w sobie sycący smak.
Cukinia to warzywo kameleon, ponieważ doskonale chłonie smak i aromat dodatków. Możesz z nią przygotować całą gamę różnych potraw, które nie wymagają długich godzin gotowania. Dodaj do cebuli i podsmaż na patelni, a cała rodzina będzie zajadać ze sma...
Polska od lat przyciąga sąsiadów nie tylko walorami turystycznymi, ale także atrakcyjnymi cenami. Coraz częściej obywatele krajów ościennych decydują się na zakupy właśnie u nas. Niedawno słowacka dziennikarka postanowiła odwiedzić krakowską Ikeę. Sw...
W czasach PRL-u surówek było naprawdę sporo. Część z nich do dziś gości na polskich stołach, inne dodatki do obiadu odeszły w zapomnienie — podobnie jak ta marchewka, która najwyższy czas, by powróciła na talerze.