Pieczone bataty z piekarnika z dodatkiem twarogu, awokado i cebulki, to idealnie bezmięsne danie na każdą okazję. Przepis ten uwielbiam i z przyjemnością pokazuję jak go zrobić.
Mięso kaczki cenione jest za swoją soczystość, głęboki smak i delikatnie wyczuwalną nutę dziczyzny, która odróżnia je od drobiu podawanego na co dzień. W połączeniu ze słodyczą jabłek oraz aromatem tymianku i czosnku nabiera wyjątkowej harmonii – kon...
Pieczone ziemniaki to smak dzieciństwa – chrupiąca skórka, miękki środek i aromat, który od razu kojarzy się z ogniskiem. Nie każdy jednak wie, że podobny efekt można uzyskać we własnym piekarniku, używając dosłownie kilku prostych składników. Dzięki...
Golonki z indyka, zaraz obok udźca, są moimi ulubionymi kawałkami indyka, które wyjątkowo mocno nadają się do pieczenia. W przeciwieństwie do piersi, która wymaga znacznie więcej troski, to mięso nawet bez szerszej gamy "zabiegów nawilżających" wycho...
Steki z karkówki pieczone z dynią i suszonymi pomidorami to sycące, aromatyczne danie, idealne na jesienny obiad lub niedzielne spotkanie przy stole. Mięso jest soczyste w środku, a z wierzchu pięknie zrumienione, pieczone razem z kawałkami słodkiej...