Naturalne wyroby od lokalnych producentów można było kupić w Muzeum Etnograficznym w Toruniu. Chętnych nie brakowało. Stali klienci przychodzą tu od lat i zachwalają żywność wytwarzaną dawnymi metodami.- Oferuję towary ekologiczne, czyli kiełbaskę z kozy, z wieprzowiny. Kiedyś w chlewni miałem sto ś...
Każdy, kto choć raz próbował obrać kiełbasę ze skórki, wie, że nie zawsze jest to proste zadanie. Czasami osłonka mocno przylega i zamiast gładkiego kawałka mięsa zostają poszarpane fragmenty. Tymczasem istnieje banalnie prosty trik, który sprawia, ż...
Przy galopujących cenach żywności i w związku z tym spadku zasobów finansowych, może warto powrócić do robienia przetworów, które pozwolą na choćby niewielkie oszczędności a nadwyżki owoców będzie można sprzedać.
Sałatka węgierska do słoików to sposób, by zamknąć w słoiku smaki lata i cieszyć się nimi przez całe chłodne miesiące. Dzięki temu przepisowi masz pod ręką gotowy, kolorowy dodatek do obiadu, który zachwyca aromatem, chrupkością i naturalnym smakiem...
Ponieważ lato pomału zmierza ku końcowi, to i warto korzystać z jego dobrodziejstw. Wrzesień mocno nas rozpieszcza od strony kulinarnej. Smak sezonowych warzyw i owoców warto zamknąć w słoikach. Maliny, śliwki, jabłka czy inne owoce na dżem większość...