Oto niecodzienna alternatywa dla placków ziemniaczanych. Przygotowywana jest z taniego i łatwo dostępnego produktu, po który za rzadko sięgamy. Takie zielone placki z kalarepy to doskonałe śniadanie lub popołudniowa przekąska.
Ilość odsłon: 33
źródło: https://smakosze.pl/zadne-ziemniaki-zadna-cukinia-najdoskonalsze-placki-robie-z-warzywa-o-ktorym-zapomniano-pb-am-010924
kategoria: informacje, 2024-09-01 13:46:03
Inne znaleziska:
21 Żadna cukinia i ziemniaki. Makłowicz robi placki ze składnika, o jakim nikt by nie pomyślał
smakosze.pl
Placki są daniem, które często gości na naszych stołach. Robimy je zwykle z cukinii i ziemniaków. Jednak Robert Makłowicz sięga po zupełnie inne warzywo. Efekt jest pyszny, dlatego polecamy ten przepis. 
smakosze.pl, 2024-09-05 11:06:03
2024-09-05 11:06:03
20 Żadna cukinia. Wachowicz robi musztardę z zupełnie innych składników
smakosze.pl
Jak w wypadku wielu innych potraw i dodatków, także nazwa musztardy rozszerzyła swoje znaczenie i dziś mamy wiele jej warzywnych odpowiedników. Ewa Wachowicz przypomniała bardziej tradycyjny przepis. Z jej dodatkami ma on jednak zupełnie nowe oblicze...
smakosze.pl, 2024-08-27 19:22:05
2024-08-27 19:22:05
30 Żadna bułka tarta, żadne masełko. Najlepszy sposób na fasolkę szparagową to sałatka na zimno
smakosze.pl
Fasolka szparagowa najlepiej smakuje latem. Zwykle podajemy ją na gorąco polaną masełkiem i bułką tartą. Jednak warto przyrządzić sałatkę z fasolki szparagowej na zimno. W takim wydaniu zachwyci wszystkich. 
smakosze.pl, 2024-09-01 19:15:09
2024-09-01 19:15:09
22 Żadne ciasta, żadne knedle. Najlepszy sposób na śliwki, to zrobić z nimi pierogi
smakosze.pl
Na ryneczkach zatrzęsienie śliwek jest takie, że szkoda ograniczać się tylko do ciast i knedli. Poznaj przepis i przygotuj z nich pierogi na słodko. Danie jest obłędnie dobre i co najważniejsze niezwykle smaczne. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządz...
smakosze.pl, 2024-08-23 08:24:03
2024-08-23 08:24:03
10 Żadne kluski śląskie, żadne kopytka. Z ugotowanych ziemniaków Strzelczyk robi prawdziwe cudo
smakosze.pl
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
smakosze.pl, 2024-09-25 11:01:03
2024-09-25 11:01:03
2 Żadne udka, żadne skrzydełka. Najlepszy i najzdrowszy rosół zrobisz na tym mięsie
smakosze.pl
Jakie mięso jest najlepsze na rosół? Większość osób robi go na udkach bądź skrzydełkach z dodatkiem wołowiny z kością. Ja jednak stawiam na przepis, który gwarantuje bajecznie tani rosół o wyjątkowych zdrowotnych właściwościach. Domyślasz się już, o...
smakosze.pl, 2024-11-02 23:02:18
2024-11-02 23:02:18
24 Podsmaż ziemniaki, a następnie zalej tym sosem. Do tego dania niepotrzebne jest żadne mięso
smakosze.pl
Hiszpanie, którzy mają, czasem zadziwiające dla nas, przepisy na ziemniaki, przygotowują często takie danie. To patatas bravas, czyli dosłownie – pikantne ziemniaki. Polane odpowiednim sosem, nadają się na szybki obiad albo przekąskę.
smakosze.pl, 2024-09-10 19:36:02
2024-09-10 19:36:02
26 Chrupie i syci, a to tylko zwykła cukinia. Tak przygotowana jest ambrozją
smakosze.pl
Nie masz pomysłu, co zrobić z cukinii? Przygotuj z niej doskonałą i smaczną przekąskę z przepisu, a będziesz zaskoczona, co z tego wyjdzie. Cukinia w panierce nie tylko zachwyca smakiem, ale i chrupkością. Koniecznie musisz ją zrobić właśnie w ten sp...
smakosze.pl, 2024-07-28 13:30:05
2024-07-28 13:30:05
23 Wrzuć na patelnię i dodaj przyprawy. Smażona cukinia nie ma sobie równych
smakosze.pl
Cukinia słynie z delikatnego i świeżego smaku. Warto z tego lubianego warzywa wyczarować pyszne danie. Smażona cukinia z aromatycznymi przyprawami sprawi, że chętnie sięgniesz po dokładkę tej potrawy. Zrobisz ją w prosty sposób dzięki temu przepisowi...
smakosze.pl, 2024-08-03 15:17:03
2024-08-03 15:17:03
21 Cukinia z posmakiem gyrosu. Spróbowałam u kuzynki, a teraz robię sama
pysznosci.pl
Cukinia kojarzy ci się z mdłym smakiem i warzywem pozbawionym charakteru? Może i tak, ale za to świetnie nadaje się do doprawiania, szybko przejmuje aromaty, łatwo ją przygotować pod swój gust. Warto jej spróbować w wersji lekko pikantnej, podkręcone...
pysznosci.pl, 2024-08-10 17:17:02
2024-08-10 17:17:02