Dr Damian Parol: „Jedzenie w warunkach rozproszenia — tutaj pozdrawiam wszystkie osoby, które nas teraz nas słuchają [czytają] i jedzą — zwiększa spożycie kalorii o ok. 10-15 proc. Ale co jeszcze ciekawsze, zwiększa to ilość kalorii zjedzonych w następnym posiłku, aż o 30 proc.!” Artykuł Jak zd...
Perfekcyjny scenariusz żywieniowy? To często przesada. „U większości osób eliminacja glutenu czy nabiału nie przynosi żadnej korzyści” – przekonuje dietetyk Damian Parol Artykuł Jak jeść zdrowo i się nie umartwiać? pochodzi z serwisu oko.press.
Nie musisz mieć kuchni jak z programu kulinarnego, żeby gotować zdrowo. Czasem wystarczy kilka sprytnych sprzętów, które przyspieszają gotowanie, pomagają ograniczyć tłuszcz i powodują, że warzywa naprawdę smakują. Sprawdź, co warto mieć pod ręką, by...
Przez lata sądzono, że z wiekiem w naszych organizmach narasta stan zapalny, który po cichu niszczy zdrowie. Nowe badania pokazują jednak, że ten proces wcale nie jest regułą. W społecznościach żyjących z dala od współczesnej cywilizacji ciało starze...
Wkrótce rozpocznie się zupełnie nowy rozdział w życiu prywatnym Marcina Gortata. "U nas wszystko dobrze" - napisała na Instagramie jego żona, która pochwaliła się ciążowym brzuszkiem.
Pierwsza klasa i pierwszy plecak, który wywołuje duże emocje wśród dzieci rozpoczynających naukę. Uczniowie najczęściej stawiają na modne motywy – najmłodsi szukają bohaterów ulubionych bajek. Eksperci podpowiadają jednak, żeby rodzice wsłuchujący si...
Są takie przepisy, które ratują ci tyłek, kiedy lodówka świeci pustkami, a głód nie ma litości. Te pankejki robię, gdy brakuje mąki i mleka. Wystarczą trzy składniki, patelnia i gotowe. Nie są ciężkie jak racuchy, a do tego świetnie wpisują się w die...
Soczyste i pełne słodyczy figi od wieków budzą pożądanie nie tylko na talerzu. Ten niepozorny owoc kryje w sobie składniki, które wspierają trawienie, poprawiają samopoczucie i rozbudzają zmysły. Sprawdź, dlaczego warto jeść figi częściej niż tylko o...
Ben Ashurst i jego ówczesna żona wybrali się do Turcji na metamorfozę uśmiechu. "Tureckie zęby" dawały jednak o sobie znać po zabiegu. Mężczyzna przyznał, że nie mógł normalnie jeść, a ból był dosyć uporczywy. Zapewnia jednak, że było warto.
Co piąty producent wieprzowiny w naszym kraju uważa protesty sąsiadów za największą przeszkodę w inwestowaniu w rozwój gospodarstwa, wynika z ankiety Gobarto Hodowca przeprowadzonej wśród ponad 500 hodowców świń. W tym samym czasie większość Polaków...