Buraczki to pyszny tradycyjny dodatek do obiadu. Pasują do mielonych, schabowych czy pieczeni. Jednak można je też podawać do kolacji, bo świetnie współgrają na przykład z humusem. Podpowiadamy, jak je przygotować i czym doprawić, by były najlepsze.
Tarte buraczki to jeden z popularniejszych przetworów, które przygotowujemy z myślą o zimie. Ci, którym przejadła się ich tradycyjna postać, mogą spróbować rozszerzonego przepisu. Warto dodawać do naszych słoików czasem nowe dodatki.
Tarte buraczki to pyszny dodatek do wielu potraw. Pasują do The post Tarte buraczki zrobiłam bez 1 dodatku. Lepsze niż kiedykolwiek appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Oto jeden z najprostszych sposobów na konserwację buraków na zimę. Zapasteryzowane warzywa po kilku tygodniach zmienią się na naszych talerzach w pyszną sałatkę. Potraktujmy je jako półprodukt do przyszłego posiłku.
Zainspiruj się i na deser przygotuj sernik na zimno inaczej, bo z serków homogenizowanych. Pomimo braku twarogu ciasto wychodzi naprawdę doskonałe. Wypróbuj przepis, a smak spodoba ci się tak bardzo, że będziesz wracać do niego bardzo często. W mojej...
W upalne dni piekarnik nie jest naszym sprzymierzeńcem. Co zrobić jednak, gdy mamy wielki apetyt na szarlotkę? Wtedy sprawdzi się przepis, który dostałam od mojej kuzynki. To rewelacyjna szarlotka na zimno, która znika w ciągu jednego wieczoru.
Fasolka szparagowa najlepiej smakuje latem. Zwykle podajemy ją na gorąco polaną masełkiem i bułką tartą. Jednak warto przyrządzić sałatkę z fasolki szparagowej na zimno. W takim wydaniu zachwyci wszystkich.
Jeżeli nie masz pomysłu na deser, poznaj stary przepis mojej babci. Przygotujesz z niego doskonały sernik na zimno, który od pierwszego kęsa pokocha cała rodzina. Smak uzależnia i będziesz przygotowywała go znacznie częściej. Szczegóły poznasz w dals...
Kiedy do Polski wkracza jesień, a wraz z nią coraz to zimniejsze temperatury, dla wielu turystów to doskonała okazja, aby udać się w podróż. Wielbiciele cieplejszej pogody nierzadko odwlekają zagraniczny urlop specjalnie na jesień, by móc przedłużyć...
Podróż samolotem z Polski do Kenii, chociaż trwa około 10 godzin, jest w pełni warta tego wysiłku. Czekają tam na turystów zachwycające plaże, lazurowa woda, bujny krajobraz oraz egzotyczne zwierzęta. To właśnie te elementy przyciągają coraz więcej P...
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...