Zanim na dobre rozpocznie się jesień, warto zadbać o to, by w spiżarce nie zabrakło domowych przetworów. Wygrzane w słońcu pomidory sprawdzą się nie tylko do przygotowania przecieru czy warzywnego soku, ale również słodkiego dżemu.
Ilość odsłon: 28
źródło: https://pysznosci.pl/z-pomidorow-robie-nie-tylko-przecier-ten-dzem-mozna-wyjadac-lyzkami,7068760572164704a
kategoria: rozrywka, 2024-09-08 07:39:05
Inne znaleziska:
Sałatkę z pomidorów i cebuli robię inaczej. Sekretnym dodatkiem jest pyszny sos
smakosze.pl
Sałatka do obiadu to niezastąpiony dodatek. Znudziły cię te popularne? Koniecznie poznaj przepis, zrób i podaj na obiad. Sałatka z pomidorów i cebuli okaże się strzałem w dziesiątkę, a rodzina? Nie będzie mogła wyjść z podziwu, a to wszystko dzięki s...
smakosze.pl, 2024-08-10 22:52:02
2024-08-10 22:52:02
Kroję i mieszam z pysznym sosem. Tak dobrych pomidorów jeszcze nie jadłam
smakosze.pl
Lubisz pomidory? Teraz przyrządź je tak samo, jak ja. Pyszny sos nadaje tym warzywom znakomitego smaku i sprawia, że pomidory są wyjątkowo pyszne. Polecam każdemu ten prosty przepis, który warto wykorzystać w swojej kuchni. 
smakosze.pl, 2024-08-01 18:18:04
2024-08-01 18:18:04
Nigdy nie trzymaj tak pomidorów. Obrastają w pleśń już po chwili
smakosze.pl
Pomidory najlepiej smakują latem. Soczyste i aromatyczne jadamy same lub używamy ich do rozmaitych potraw. Jednak jak przechowywać pomidory? Pewien sposób sprawia, że pleśnieją i do niczego się już nie nadają.
smakosze.pl, 2024-08-13 19:20:03
2024-08-13 19:20:03
Ten przepis na przecier z pomidorów dostałam od babci. Sklepowe nie mają do niego startu
smakosze.pl
Pomidory, które dojrzewają w letnim słońcu, są pyszne i dorodne. Jak wykorzystać je w kuchni? Od lat robię przecier z pomidorów, który wspaniale smakuje. Teraz każdemu polecam przepis babci, który warto wypróbować. 
smakosze.pl, 2024-08-26 21:05:04
2024-08-26 21:05:04
Nawet 2 miliardy pomidorów trafi do fabryki Kraft Heinz w Pudliszkach
dlahandlu.pl
Sierpień to początek zbiorów tegorocznych pomidorów. W Pudliszkach i okolicach około 150 lokalnych gospodarzy przystąpiło do prac na polach. Mimo trudnych warunków pogodowych, będących efektem postępującego kryzysu klimatycznego, tegoroczne zbiory za...
dlahandlu.pl, 2024-08-29 15:35:22
2024-08-29 15:35:22
Takich pomidorów lepiej unikaj. Kupisz i szybko pożałujesz
smakosze.pl
W czasach konkurencji między bazarkami i supermarketami wybór i zakup warzyw nie jest takim prostym zadaniem. Lepiej poznając produkty łatwo dokonywać bardziej świadomych wyborów. Ta zasada tyczy się także pomidorów.
smakosze.pl, 2024-09-03 16:30:09
2024-09-03 16:30:09
Zamówił zupę z pomidorów w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Zjadł pierwszą łyżkę i od razu wypalił, co myśli
smakosze.pl
Znany youtuber Książulo w swoim niedawnym nagraniu znów wziął się za krytykę Magdy Gessler. Tym razem spojrzał na nią przez pryzmat najnowszego odcinka Kuchennych Rewolucji. W swoim programie nie szczędzi jej słów krytyki.
smakosze.pl, 2024-09-16 15:10:03
2024-09-16 15:10:03
Zrób to przed rozsadą. Nasiona pomidorów wykiełkują szybciej
domekiogrodek.pl
Właśnie możemy cieszyć się dojrzewającymi pomidorami na krzaczkach. Aby w przyszłym roku zapewnić sobie obfite zbiory, warto już teraz poznać tajniki przygotowywania rozsady pomidorów.Kluczem do dorodnych owoców są mocne, zdrowe sadzonki, a te zależą...
domekiogrodek.pl, 2024-09-19 12:16:02
2024-09-19 12:16:02
Zrób to z krzakami pomidorów po sezonie. Zaoszczędzisz krocie
shareinfo.pl
Sezon na pomidory powoli przemija. Jeśli zebrałeś już wszystkie owoce, The post Zrób to z krzakami pomidorów po sezonie. Zaoszczędzisz krocie appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
shareinfo.pl, 2024-09-24 08:04:05
2024-09-24 08:04:05
Mój skyrnik robię tylko z 3 składników. Jest niskokaloryczny i nie ma w sobie grama mąki
smakosze.pl
Zapomnij na chwilę o tradycyjnym serniku i przygotuj skyrnik. Ten lekki deser zachwyca całą rodzinę i nie będą mogli uwierzyć, z czego go przygotowałaś. Poznaj przepis i upiecz to ciasto nawet dzisiaj. To jeszcze nigdy nie było tak łatwe. 
smakosze.pl, 2024-08-06 19:04:06
2024-08-06 19:04:06