Pomidory najlepiej smakują latem. Soczyste i aromatyczne jadamy same lub używamy ich do rozmaitych potraw. Jednak jak przechowywać pomidory? Pewien sposób sprawia, że pleśnieją i do niczego się już nie nadają.
Lubisz pomidory? Teraz przyrządź je tak samo, jak ja. Pyszny sos nadaje tym warzywom znakomitego smaku i sprawia, że pomidory są wyjątkowo pyszne. Polecam każdemu ten prosty przepis, który warto wykorzystać w swojej kuchni.
Już niebawem Polacy będą obchodzić dzień Wszystkich Świętych. Z tej okazji tłumnie ruszymy na cmentarze, aby uczcić pamięć naszych bliskich zmarłych. Jak nakazuje tradycja, tego dnia należy zapalić światełko na grobach. Duchowny zwraca naszą uwagę na...
Wszystkich Świętych zbliża się wielkimi krokami. Już za tydzień tysiące Polaków wybiorą się na cmentarze, aby wspominać swoich bliskich. Warto jednak pamiętać, że tłok, jaki zastaniemy na terenie nekropolii to idealna okazja dla kieszonkowców. Istnie...
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Morskie wybrzeża każdego roku przyciągają tłumy wypoczywających. Ale z wodą nie ma żartów, ten żywioł potrafi być niezwykle niebezpieczny. Jednym z najbardziej niebezpiecznych zjawisk, jakie możemy zobaczyć, są fale krzyżowe. Jak powstają i gdzie moż...
Zbiornik Racibórz Dolny stał się prawdziwym bohaterem internetu. Obecnie jest jednym z kluczowych obiektów mogących powstrzymać falę kulminacyjną na Odrze. Co ciekawe, zbiornik retencyjny otrzymał nieoczekiwane wsparcie w sieci. W ostatnich godzinach...
Najczęściej kisimy ogórki i kapustę. Jednak warto ukisić buraki. Jeszcze bardziej zyskają na wartościach i smaku. Będą nieocenionym dodatkiem do różnych dań obiadowych.
Pomidory, które dojrzewają w letnim słońcu, są pyszne i dorodne. Jak wykorzystać je w kuchni? Od lat robię przecier z pomidorów, który wspaniale smakuje. Teraz każdemu polecam przepis babci, który warto wypróbować.
Zanim na dobre rozpocznie się jesień, warto zadbać o to, by w spiżarce nie zabrakło domowych przetworów. Wygrzane w słońcu pomidory sprawdzą się nie tylko do przygotowania przecieru czy warzywnego soku, ale również słodkiego dżemu.