Wiele osób z przyczyn zdrowotnych, a często również z własnego wyboru rezygnuje z mąki pszennej w diecie. Problematyczne jest przede wszystkim pieczywo, które można zastąpić waflami ryżowymi lub innymi płaskimi chlebkami. Można też samemu zrobić inne pożywne zamienniki do chleba. Pomysłów jest bez l...
Rosjanie coraz częściej kupują produkty tylko na wyprzedażach, a w poszukiwaniu najniższych cen szturmują dyskonty. Rosyjscy konsumenci przygotowują się na nową falę przyspieszenia wzrostu cen z powodu podwyżek podatków, które rozpoczną się w 2026 ro...
Chociaż chleb to wciąż jeden z najpopularniejszych produktów na śniadanie, dietetyk wskazuje inne rozwiązania. Niektóre z nich mogą naprawdę pozytywnie wpłynąć na sylwetkę, poziom cukru i poczucie sytości.
Szukasz śniadania na udany poranek? Mamy kilka smacznych i ciepłych propozycji. Niektóre z nich mogą Cię zaskoczyć. Sprawdź, co ciekawego przyrządzić możesz przyrządzić rano i zapomnij o klasycznych kanapkach!
Nie masz pomysłu na smaczne i ciekawe śniadanie jednocześnie? Przygotuj jesienną kanapkę z naszego przepisu, a na pewno nie pożałujesz. Robi się ją naprawdę ekspresowo i idealnie pasuje do porannej kawy.
Gdy dzieci zaczynają chodzić do szkoły i codziennie przygotowujesz im kanapki, pomysły szybko się wyczerpują. Warto wtedy sięgnąć po coś zupełnie innego – po spróbowaniu tej pasty dzieci nawet nie będą tęsknić za klasycznym smarowidłem.
Dzięki uruchomieniu nowej linii produkcyjnej powstrzymano zwolnienia w Agryfie. Sieć Kaufland rozszerzyła swój asortymentu o gotowe kanapki marki Krakus.
Nie musisz wybierać między klasycznym wiejskim a delikatnym fromage. W kilka minut możesz przygotować w domu idealny miks na kanapki z fetą w roli głównej – kremowy, pełen smaku i dokładnie taki, jak lubisz.
Cieszyn to bardzo piękne, historyczne miasto, położone w południowej części województwa śląskiego. Malowniczo ulokowało się nad rzeką Olzą, u podnóża Beskidu, przy granicy z Czechami. To około 30 km od Bielsko-Białej i jeszcze bliżej Wisły. Legenda g...
Dziś na widok białej kostki tłuszczu wielu zastanawiałoby się, jak można w ogóle ją jeść. Dawniej słonina lądowała jednak nie tylko w smalcu, ale również na kromce pieczywa. To smak, który już nieco odszedł w zapomnienie.