Chociaż chleb to wciąż jeden z najpopularniejszych produktów na śniadanie, dietetyk wskazuje inne rozwiązania. Niektóre z nich mogą naprawdę pozytywnie wpłynąć na sylwetkę, poziom cukru i poczucie sytości.
Są miasta w naszym kraju, których Polacy nie doceniają, natomiast obcokrajowcy odkrywają skrywane przez nie skarby. Wrażeniami dzielą się w mediach społecznościowych i zachęcają, by wybrać się tam na jesienny city break.
Wiele osób z przyczyn zdrowotnych, a często również z własnego wyboru rezygnuje z mąki pszennej w diecie. Problematyczne jest przede wszystkim pieczywo, które można zastąpić waflami ryżowymi lub innymi płaskimi chlebkami. Można też samemu zrobić inne...
Nawet stali bywalcy targowiska, którzy niejedno już widzieli, ukradkiem zerkają na ten niski stół. Handlarz oferuje ryby (sandacze i leszcze rozchodzą się błyskawicznie), ma też czosnek i kolby kukurydzy po 3 zł. W niebieskich skrzynkach widać równie...
Ten błąd popełniamy wszyscy. Dietetyczka mówi wprost - w takiej formie miód nigdy nie zadziała. W "halo tu polsat" Justyna Mizera przybliżyła nam najlepsze sposoby na pełne wykorzystanie właściwości zdrowotnych nie tylko miodu, ale też propolisu i py...
O wzmacnianiu odporności trzeba pamiętać przez cały rok. Możemy jednak wprowadzić na początku jesieni kilka zasad do naszej codzienności, żeby: nie dać się chandrze, walczyć z osłabieniem i przetrwać sezon infekcyjny. Słowa klucze to: sen, dieta i ak...
Wielu z nas wychowało się na pierogach ruskich – klasyka kuchni domowej, którą kochamy za prostotę i smak. Ale czasem warto coś zmienić. Wystarczy zastąpić twaróg innym składnikiem, żeby odkryć zupełnie nową wersję tego tradycyjnego dania. U mnie wyb...
Święta to nie tylko czas odpoczynku, ale też realne wyzwanie dla gospodarki. Rząd rozważa zmianę w kalendarzu dni wolnych od pracy, która może zaskoczyć wielu Polaków. Czy jedno z najmłodszych świąt w Polsce straci swój wyjątkowy status? A może zyska...
Racuchy to jeden z kulinarnych klasyków dzieciństwa, a ich zapach roznoszący się po domu przywołuje ciepłe wspomnienia z rodzinnej kuchni. Tradycyjny przepis zna niemal każda gospodyni, ale czasem warto sięgnąć po coś nowego. Zamiast wprowadzać jedyn...
Sezon na kurki to coś, na co wiele osób czeka cały rok. Te małe, żółte grzyby mają wyjątkowy smak, który świetnie sprawdza się nie tylko w sosach czy jajecznicy. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż klasyka, zrób pastę kanapkową z kurek – kremową...