Sądzisz, że gotowanie kurczaka pozwala pozbyć się wszelkich zagrożeń związanych The post Nie gotuj rosołu na tej części kurczaka. To wylęgarnia bakterii appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Czajniki elektryczne znajdują się dziś w większości domowych kuchni. Niestety, używanie ich to nie tylko wygoda, lecz także poważne konsekwencje zdrowotne. Na jaką cechę czajnika warto uważać?
Rosół to zupa, której absolutnie nie trzeba nikomu przedstawiać. Króluje na rodzinnych spotkaniach, rozpoczyna weselną zabawę i ratuje, gdy dopadnie nas syndrom dnia poprzedniego. Jeśli do tej pory nie udawało ci się ugotować idealnego wywaru, ten pr...
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
Liście laurowe są popularną przyprawą. Jednak warto wiedzieć, że mają też inne, skuteczne zastosowanie w kuchni. Dzięki liściom laurowym rozprawimy się na dobre z niechcianymi lokatorami w naszych domach.
Rosół to różnorodna zupa, pełna smaku i wartości odżywczych. Gdyby The post Już nigdy nie ugotujesz rosołu bez tego. Zmienia smak o 180° appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Rosół, to niekwestionowany król polskich kuchni. Jego głęboki smak i aromat to efekt połączenia starannie wyselekcjonowanych składników i odpowiednich przypraw. Choć wielu z nas dodaje do rosołu jedynie sól i pieprz, istnieje wiele innych sposobów na...
Jeśli marzy ci się, klarowny i wyborny rosół, to skorzystaj z patentu Magdy Gessler. Znana restauratorka do tej lubianej zupy dodaje przyprawę, którą masz w swojej kuchni. Rosół wychodzi znakomity, aromatyczny i niezwykle zdrowy.
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może szokować, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób.
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
Uwielbiany kucharz z Youtube'a Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zagospodarować wygotowane mięso. Przygotował z niego zapiekankę. Ten przepis z pewnością warto zachować na przyszłość.