Szakszuka to jedno z tych śniadań, które nasyci cię na długi czas, a do jej przygotowania potrzebujesz w zasadzie tylko trzech składników: jajek, pomidorów i tłuszczu do smażenia. Wzbogacona o kilka dodatków zdecydowanie zyskuje na smaku, a jeden z nich potrafi dodać twojemu śniadaniu leśnego klimat...
źródło: https://pysznosci.pl/do-tureckiego-sniadania-dorzucam-jeden-dodatek-smakuje-intensywniej,7202922858568288a
dodano: 2025-09-23 06:56:26
Inne znaleziska:
Do buraków dorzucam jeden składnik. Wychodzą pyszne słoiki na zimę
pysznosci.pl
Buraki to jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych składników domowych przetworów. A jeśli chcesz, by ich smak był jeszcze ciekawszy – dodaj jedno, nieoczywiste warzywo, które na pewno znajduje się w twojej kuchni.
pysznosci.pl, 2025-08-24 18:09:06
2025-08-24 18:09:06
Nowy wariant tureckiego Tygrysa
defence24.pl
Turecka firma FNSS, zaprezentowała nowy wariant rozpoznawczy, czołgu lekkiego/średniego Kaplan.
defence24.pl, 2025-07-27 10:46:07
2025-07-27 10:46:07
Podczas prac leśnych drzewo spadło na 43-latka z powiatu tureckiego
lm.pl
Podczas prac leśnych drzewo spadło na 43-latka z powiatu tureckiego
lm.pl, 2025-11-05 14:32:23
2025-11-05 14:32:23
Do rosołu dorzucam kontrowersyjny składnik. Wielu na sam widok kręci nosem
pysznosci.pl
W niedzielne południa klatki schodowe wypełnia aromat domowego rosołu. W garnkach pojawia się od lat, a mimo to nie znam osoby, której by się znudził. W szczególności, gdy podać go można z różnymi dodatkami, również tymi nietypowymi.
pysznosci.pl, 2025-07-27 09:18:03
2025-07-27 09:18:03
Nie ogórki i nie koperek. Dorzucam do sałatki 2 inne dodatki i wychodzi palce lizać
pysznosci.pl
Sałatka to jedna z najprostszych, a zarazem najlepszych przekąsek, jakie możesz przygotować – szybka, sycąca i oparta na składnikach, które zazwyczaj masz już pod ręką. W tej wersji doskonale sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i lekka p...
pysznosci.pl, 2025-08-27 15:20:07
2025-08-27 15:20:07
Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
pysznosci.pl
Rosół to prawdziwy król polskich zup – aromatyczny, rozgrzewający i podawany od pokoleń na niedzielnych stołach. Każdy ma na niego własny sposób: jedni dodają więcej warzyw, inni wolą długo gotować mięso, a jeszcze inni eksperymentują z przyprawami....
pysznosci.pl, 2025-09-14 14:41:16
2025-09-14 14:41:16
W PRL-u w każdym barze mlecznym. Dziś wciąż je robię, ale dorzucam wyraziste warzywo
pysznosci.pl
Kotlety jajeczne z papryką to odświeżona wersja kultowego dania z PRL-u, które wciąż ma wiernych fanów. Chrupiące z wierzchu, miękkie w środku i wzbogacone o wyrazistą paprykę – smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zobacz, jak w prosty sposób p...
pysznosci.pl, 2025-09-24 10:26:17
2025-09-24 10:26:17
Do warzywnych placuszków dorzucam ulubiony ser. Zniknęły z talerzy w mgnieniu oka
pysznosci.pl
Obłędne i chrupiące placki warzywne stoją na szczycie listy moich ulubionych posiłków. Do masy dodaję grecki ser, który wcześniej ścieram na tarce, a następnie całość smażę na rozgrzanym tłuszczu. Po chwili czeka na mnie pyszny obiad, który zawsze po...
pysznosci.pl, 2025-10-20 23:08:11
2025-10-20 23:08:11
Do rosołu dorzucam trochę trawy. Azjaci zaklaskaliby z uznaniem
pysznosci.pl
Rosół gotowały nasze babcie i mamy, ale o tym składniku pewnie nawet nie słyszały. Azjatycki akcent podkręci smak tradycyjnej zupy, zamieniając ją w pełne rześkości i lekkości danie.
pysznosci.pl, 2025-11-03 10:59:13
2025-11-03 10:59:13