Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad na 2 dni Te niesamowicie pyszne pulpety w sosie pieczarkowym kojarzą się nam od zawsze z domową kuchnią i wspólnym obiadem. Delikatne pulpety mielone, podane z pysznym sosem śmietanowo-pieczarkowym i solidną porcję ziemniaków albo makaronu, p...
Pulpety to pyszna i niezbyt wyszukana propozycja na rodzinny obiad. Podane z ryżem, ziemniakami lub makaronem smakują jeszcze lepiej i sycą na długi czas. Wybór mięsa na pulpety nie zawsze jest oczywisty. Jedni preferują wołowe, inni wieprzowe, a jes...
Ryba w sosie curry to danie, które łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Delikatna, soczysta ryba otulona kremowym sosem na bazie mleka kokosowego, curry i aromatycznych przypraw tworzy kompozycję, która zadowoli nawet najbardziej wymaga...
Na gołąbki chętnych nie brakuje. Zamiast jednak znów zalewać je sosem pomidorowym, postaw na inny dodatek. Delikatny smak i aksamitna konsystencja otulą kapuściane roladki, dodając im jeszcze więcej smaku.
Kurczak w sosie pieczarkowym to danie, które wygląda i smakuje jak prawdziwa kaloryczna uczta, a w rzeczywistości jest lekkie i przyjazne dla sylwetki. Kremowy sos zrobiony na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem pieczarek i cebuli nadaje potrawie a...
Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą...
Jeśli lubisz przepisy szybkie, ale aromatyczne w orientalnym stylu, to ten kurczak w sosie kokosowym będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki połączeniu mięsa, papryki i mleczka kokosowego powstaje kremowy sos, który doskonale smakuje z ryżem albo domowy...
Czy mielone mięso zawsze musi kończyć jako pulpety lub dodatek do ziemniaków? Oczywiście, że nie i te klopsiki są tego dowodem. Smakują obłędnie, po prostu nie da się im oprzeć.
Schab w sosie własnym to klasyka polskich obiadów. Właściwie każdy zna jego smak, ale nie każdy potrafi przygotować go tak, by mięso było kruche, soczyste i wręcz rozpływało się w ustach. Sekret tkwi w kilku prostych krokach i dobrze dobranych dodatk...