Makowiec wydaje się być sprawą prostą, gdzie za dużo miejsca do eksperymentów nie ma. Okazuje się jednak, że kreatywność nie zna granic. Gdy pierwszy raz zobaczyłam ten przepis, nie wierzyłam własnym oczom. Ten makowiec zaskoczy nawet tych, którzy na ciastach zjedli już zęby.
Sezon na polskie jabłka trwa już od lipca, a kolejne kosze ze zbiorami będą coraz cięższe. Owocowy urodzaj warto wykorzystać w kuchni, przygotowując pyszne przetwory do spiżarni. Zamiast klasycznego dżemu z jabłek, przygotowuję jego słodką i pyszną w...
Cukru jemy stanowczo zbyt dużo. Jest on w niemal każdy produkcie spożywczym. Jednak już teraz biały cukier warto zamienić na coś zdrowszego i tak bardzo pysznego. Podpowiadamy czym zastąpić cukier w diecie, by wyszło nam to na zdrowie.
Naleśniki mogę jeść na okrągło. Jednak ostatnio mleko w tym daniu zamieniłam na inny, zdrowszy składniki. Dzięki niemu naleśniki wychodzą obłędnie puszyste i aż proszą się o dokładkę.
Nie znam lepszego połączenia niż czekolada i maliny. Nic więc dziwnego, że to ciasto w mojej rodzinie robi prawdziwą furorę. Jeden nietypowy dodatek sprawia, że jest puszyste i wilgotne. Jeśli uwielbiasz czekoladowe wypieki, to ciasto jest stworzone...
Gofry jednoznacznie kojarzą się z latem i beztroskim wypoczynkiem. Niestety, beztroski nastrój pryska, gdy trzeba za nie zapłacić. Na niektórych nadmorskich deptakach taki rarytas potrafi kosztować nawet 35 zł. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak zrobi...
Jedni uwielbiają chałwę, inni twierdzą, że smakuje jak cukier wymieszany z kurzem. Chociaż w sklepach wybór jest naprawdę spory, to warto przygotować słodki przysmak samodzielnie w domu. W szczególności wtedy, gdy smakuje tak dobrze, jak chałwa po gr...
Zwykle zajadałam się sałatką jarzynową i gyros. Jednak teraz u mnie w domu hitem stała się zupełnie inna sałatka. Pełna smaku i prosta w przygotowaniu, zachwyca też swoim składem. Wszystko dlatego, że zawiera cenny i zdrowy produkt.
Pierogi to nasza chluba narodowa. Robimy je na słodko i na słono, ale jeszcze nikt nie słyszał o takich z rybą. Koniecznie poznaj ten sposób i zaskocz domowników. Nie będą mogli się nadziwić, a w dodatku zachwycą się tym niesamowitym smakiem. O wszys...
Magda Gessler bardzo często podkreśla, jak ważnym dodatkiem są marynowane grzybki. Dzięki nim wiele potraw zyskuje niepowtarzalny charakter. Podaje je do tatara, pasztetu, pieczonych mięs, sałatek... Musi mieć ich zawsze spory zapas. Restauratorka po...