Surówka z marchewki jest popularnym i smacznym dodatkiem do obiadu. Zazwyczaj łączy się ją z rodzimym jabłkiem. co jeśli powiem ci, że inny owoc sprawdzi się w tym wypadku tak samo dobrze, jeśli nie lepiej? Kto raz spróbuje takiego połączenia. zostaje przy nim na długo.
Ta surówka z kiszonej kapusty pasuje do niemal każdego dania. Zjesz ją ze smakiem dzięki wyjątkowemu dodatkowi. Zastąpisz nim olej, a surówka wyjdzie pyszie jak nigdy dotąd.
Surówkę z tartej marchewki i jabłka znamy wszyscy. Dodajemy do niej odrobinę cukru i podajemy z wieloma potrawami. Ta wersja surówki jest absolutną klasyką, jednak dodatek do obiadu na bazie marchwi można przyrządzić jeszcze lepiej.
Ta surówka jest nie tylko pyszna, lecz także tak zdrowa, że powinni sprzedawać ją w aptekach. Wystarczy połączyć kilka składników, by tak podrasować zwykłą surówkę z kiszonej kapusty, by zmieniła się nie do poznania. I niby mówi się, że dobrego nie t...
Przynajmniej jedną trzecią talerza powinny zajmować warzywa. Surówka jest więc integralną częścią każdego obiadu, a marchewka to jeden z najpopularniejszych wyborów. Jeśli jednak znudził ci się tradycyjny smak, spróbuj dodać do niej pewien owoc, któr...
Surówka z marchewki to uniwersalny dodatek do wielu potraw. Świetnie smakuje z klasycznymi mielonymi czy schabowymi, pieczonym mięsem czy kurczakiem. Z prostymi dodatkami zamienia się jednak w przekąskę, którą aż chce się wyjadać prosto z miseczki, b...
Jest stale obecny w naszych lodówkach. Niestety, po jakimś czasie staje się także rezydentem naszych arterii krwionośnych. Choć to tradycyjna pozycja kulinariów, lepiej ograniczyć jej obecność w potrawach.
Gdy nie mam pomysłu, co podać jako dodatek, kiszosław od razu ratuje sytuację. Od kiedy wpadłam na ten przepis, robię go cały czas. Moja rodzina pokochała proste połączenie surówki z kiszonej kapusty z odrobiną jogurtu i majonezu. Jest smacznie, szyb...
Pamiętasz o jedzeniu surówek? Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. Ostatnio zmodyfikowałam nieco skład popularnej surówki z marchewki i jabłka. Wyszła, że palce lizać, dlatego każdemu polecam ten przepis.
Surówka z chińskiej restauracji potrafi smakować, że palce lizać. Jak uzyskać tak apetyczny efekt? Teraz to proste dzięki temu przepisowi. Surówka z białej kapusty będzie idealna do obiadu.
Kotleciki, pulpeciki, kulki mięsne znamy w wielu odmianach. To popularne danie kuchni polskiej. Przygotowujemy je często, ale z reguły z tego samego przepisu. A łatwo można je odmienić. Proponuję wypróbować pyszny sos marchewkowy.