Klasyk polskiej kuchni jeszcze dziś może pojawić się na twoim stole. Kartoflanka z dodatkiem mięsnych kęsków i aromatycznych grzybów już od pierwszej łyżki przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Właśnie taką zupę ziemniaczaną serwowały nasze babcie. Sekretem jej wyjątkowego smaku jest zasmażka, które...
Jeszcze dziś klasyka polskiej kuchni może pojawić się na twoim stole. Zrób knedle ze śliwkami, a cała rodzina z pewnością poprosi o dokładkę. Będą smakować jak te jedzone za dzieciaka u babci. Sekretem takich knedli jest dobór odpowiednich ziemniaków...
Jesień to czas, gdy w kuchni królują świeże grzyby. Zupa grzybowa, pierogi, bigos – możliwości jest wiele, ale u mnie od lat pierwsze miejsce zajmuje sos grzybowy. To dodatek, który potrafi całkowicie odmienić zwykłe danie i sprawić, że smakuje jak w...
FPZ chce rozszerzenia sprawdzonego systemu dostaw szczepionek. Mniej biurokracji, więcej dostępnych terminów. Artykuł Sprawdzony system działa. Czas objąć nim wszystkie szczepienia pochodzi z serwisu Alert Medyczny.
Ten samochód cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem w naszym kraju. Wydaje się, że jego sukces zaskoczył samego producenta. Gdyby nie normy emisji spalin, pewnie wciąż byłby numerem jeden w ofercie. To sprawdzony kompakt za 28 000 zł, który oferuje...
Charakterystyka projektów AI oznacza zmianę paradygmatu tradycyjnej infrastruktury IT. Wymagają one nie tylko ogromnej mocy obliczeniowej, ale też stabilnego, elastycznego i bezpiecznego środowiska. Środowiska, które dodatkowo zapewnia możliwość łatw...
Mięciutkie naleśniki to smak dzieciństwa, który wielu z nas kojarzy się z zapachem babcinej kuchni. Dobrze usmażony placek powinien być delikatny, elastyczny i wręcz rozpływać się w ustach. Okazuje się, że dzięki jednej prostej zamianie, można uzyska...
Mieszkanie jak u babci? Wcale nie chodzi o staromodne meble czy poszarzałe firanki - dziś liczą się stylowe dodatki w klimacie retro! Lustra w złotych ramach, dywany w orientalne wzory, fotel uszatek, wzorzyste tapety czy porcelanowe wazony wracają d...
Dżem z jabłek to propozycja prostego, a zarazem wyśmienitego przetworu, który powinien znaleźć się w Twoim domu. Z jego smaku skorzystają nie tylko osoby dorosłe, ale również najmłodsi domownicy. Dżem jabłkowy można zblendować na gładką strukturę, zb...
Pyzy to klasyka, która cały czas jest na topie. Smakuje wybitnie, szczególnie gdy farsz składa się z mięsa, a potrawę z wierzchu otulają chrupiące skwarki z boczku. Pyzy to połączenie tradycji i bogactwa smaku. Na rodzinny obiad nie ma nic smaczniejs...
Nie potrzebujesz miksera, ani większych umiejętności. "Leniwa szarlotka" naprawdę robi się sama. W latach 70. panie domu piekły je pod inną nazwą, a teraz znów wraca do łask, zwłaszcza miłośników prostych i szybkich przepisów. Wystarczy zetrzeć jabłk...