Mateusza Gamrota (25-3, 8 KO, 8 SUB) czeka w najbliższy weekend największa walka w dotychczasowej karierze. Podczas UFC w Rio de Janeiro Polak zmierzy się z legendą MMA Charlesem Oliveirą (35-11, 1 NC, 10 KO, 21 SUB). - Powiedział, że nie chce tej walki, a to pokazało, iż boi się mierzyć z zapaśnika...
Mateusz Gamrot szykuje się do arcyważnej walki z Charlesem Oliveirą. W specjalnym programie Kanału Sportowego nt. tego starcia wypowiedział się Arkadiusz Wrzosek oraz Łukasz "Juras" Jurkowski. The post Jasna deklaracja przed walką Gamrota z legendą...
12 października w walce wieczoru gali UFC w Rio de Janeiro ulubieniec brazylijskiej publiczności Charles Oliveira miał zmierzyć się z Rafaelem Fizievem. Azer musiał jednak wycofać się z potyczki ze względu na kontuzję. Gotowość do przyjęcia pojedynku...
W nocy z soboty na niedzielę w pojedynku wieczoru gali UFC Fight Night Mateusz Gamrot (25-3) stanie naprzeciwko Charlesa Oliveiry (35-11). Walka odbędzie się w kraju Brazylijczyka, który ma tam mnóstwo fanów. Ci z kolei dali poczuć Gamrotowi, co z ic...
Jako dzieciak dowiedział się, że przez chorobę może wylądować na wózku. Ale mimo tego nie chciał zrezygnować ze sportu, choć zalecali mu to lekarze. Człowiek, który wprowadził go do świata sztuk walki i pomagał mu zacząć karierę zginął dwa lata późni...
Jak dowiedział się Onet: były premier Mateusz Morawiecki, szef jego kancelarii Michał Dworczyk i najbliższy doradca Mariusz Chłopik mogą spodziewać się przesłuchania w śledztwie dotyczącym okradania Rządowej Agencji Rezerw Strategicznych (RARS) .
Choć Gabriela Pietrucha dorastała w rodzinie pełnej artystycznych talentów, wybrała zupełnie inną drogę niż siostry. Zrezygnowała z aktorstwa i dziś pełni wysokie stanowisko zupełnie innej branży. Co wiadomo o Oli z "Ojca Mateusza"?
Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą...
Zupa krem, która pozornie wygląda na prostą, w rzeczywistości kryje w sobie bogactwo warstw i smaków. Słodycz pieczonej papryki łączy się tu z delikatnością soczewicy, której obecność zagęszcza całość i nadaje jej aksamitnej konsystencji. Aromat węd...
Choć szaszłyki kojarzą się na ogół z letnimi biesiadami, w rękach Mateusza Gesslera nabierają bardziej wyrafinowanego charakteru. Bazą staje się antrykot - mięso o wyrazistym smaku i marmurkowej strukturze - zamarynowany w japońskim sosie teriyaki,...
Choć łosoś to jedna z najpopularniejszych ryb w większości kuchni świata, w wersji Mateusza Gesslera nabiera zupełnie innego charakteru. Podany nie jako filet, lecz w formie steku ze skórą, łączy się tu z makaronem orzo - ziarnistym, śródziemnomorski...