Jak odgrzać kotlety, żeby były soczyste i chrupiące? Wiele osób uważa, że to niemożliwe, ale są w błędzie. Wystarczy zapamiętać kilka zasad, między innymi jedną dotyczącą tłuszczu, a kotlety już nigdy nie będą smakować jak podeszwa.
Kotlety mielone bardzo często pojawiają się na naszych stołach. Chcąc jednak, aby były idealnie soczyste i miały zwartą strukturę, musimy wiedzieć, jakich błędów unikać. Dzięki temu kotlety nie będą się rozpadały. Wystarczy, że będziemy uważali na pe...
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.
Niedzielny obiad to w wielu domach święto. Pachnie rosół, a na drugie obowiązkowo wjeżdżają schabowe. Jednak, zamiast znów klepać kotlety, proponuję coś prostszego i… o wiele smaczniejszego. Te roladki robi się w kilka chwil, a efekt zachwyca – soczy...
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Schabowy to prawdziwy klasyk polskiej kuchni – kojarzy się z niedzielnym obiadem u mamy lub babci, a jego smak zna chyba każdy. Jednak nawet najpopularniejsze przepisy warto czasem delikatnie odświeżyć.
Top of the Top Sopot Festival 2025 rozpoczął się od koncertu z największymi tanecznymi przebojami. Na scenie wystąpili m.in. Margaret, Andrzej Piaseczny i Natasza Urbańska, a także kilku gości z zagranicy. Niektórzy dali świetne show, ale nie zabrakł...
Kotlety z zielonej soczewicy to prosty i sycący pomysł na domowy obiad — świetny wybór, nie tylko dla dla wegan i wegetarian. Składniki: • 2 średnie cebule • 2 szklanki ugotowanej na sypko zielonej soczewicy • 2 łyżki oliwy z oliwek • ½ szklanki orze...
Gdy lasy zapełniają się grzybami, warto jest przygotować nie tylko sosy i farsze, ale zrobić z nich główną gwiazdę posiłku, a w tej odsłonie idealnie sprawdzą się na piątkowy obiad.
Nie przepadasz za strączkami, ale szukasz czegoś smacznego i szybkiego do przygotowania? Te kotlety z ciecierzycy, tuńczyka i ricotty to włoski patent, który zachwyca smakiem i konsystencją. Jak je przygotować na rodzinny obiad?
W polskich domach najczęściej na obiad podawane są ziemniaki z mięsnym dodatkiem, którym jest np. kotlet schabowy czy też panierowany filet z kurczaka. Nie da się ukryć, że po pewnym czasie danie to robi się nieco nudne. Mamy więc dla ciebie przepis,...