Jak doprawić rosół? Każdy sposób jest dobry, byle naturalny. Lepiej unikać gotowych przypraw w płynie, bo za ich intensywnym smakiem kryje się mnóstwo konserwantów. Warto dla zdrowia je znacznie ograniczyć.
Znana z TVP Info Karolina Opolska pokazała się na imprezie ramówkowej stacji. Wytatuowana na całym ciele dziennikarka postawiła na bezpieczną modową klasykę. Nie zapomniała jednak o elemencie niespodzianki.
Media właśnie obiegła informacja o śmierci osoby, której zawdzięczamy wiele jako naród. Kpt. Pelagia Barwicka była komendantką Wojskowej Służby Kobiet oraz żołnierzem Armii Krajowej. Jej odejście poruszyło serca milionów, zasługi nigdy nie zostaną za...
Rosół jest tradycyjną zupą uwielbianą przez miliony Polaków. Według najnowszych doniesień okazuje się, że jeden z popularnych składników dania jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia. Czytaj dalej, a dowiesz się, co to za dodatek oraz dlaczego należy g...
Rosół króluje na naszych stołach w niedzielę i od święta. Niektórzy szefowie kuchni wlewają do niego ocet. Dlaczego sięgają po ten składnik? Odpowiedź może nieźle zaskoczyć.
Podstawowa zasada kulinarna mówi, że im mniej szumowin, tym rosół staje się bardziej klarowny. Szumowiny, czyli tzw. męty, to białko zwierzęce, które pod wpływem wysokiej temperatury ścina się i tworzy szaro-brązową pianę na powierzchni wywaru. Choć...
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.
Rosół to klasyczne danie, które gości na stołach w wielu polskich domach, szczególnie w niedziele i święta. Tradycyjnie wzbogacany jest pietruszką, lubczykiem i innymi ziołami. Jednak istnieje jeden zielony dodatek, który może całkowicie odmienić sma...
Rosół króluje na naszych stołach niemal co niedzielę. Z roku na rok mamy coraz większą świadomość - nie doprawiamy go chemicznymi składnikami. Zamiast tego wybieramy zdrowsze i równie aromatyczne alternatywy m.in sos sojowy.
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może szokować, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób.