Mimo że zachwalane i polecane nie powinny znajdować się w diecie każdego. Istnieje kilka przeciwwskazań do spożywania ogórków kiszonych. Zobacz, kto nie powinien ich jeść.
Sok z kiszonych ogórków to z pewnością nie odpad, a dodatek zdrowej diety. Wykazuje bowiem szereg dobroczynnych właściwości, jednak nie każdy może z nich czerpać. Oto dolegliwości, które są przeciwwskazaniem do spożywania soku z kiszonych ogórków.
Arbuzy wydają się wprost idealnymi owocami na lato. Są lekkie, szybko gaszą pragnienie, są bogate w witaminy i błonnik. Jednak nie każdy może je jeść. Czy wiesz, kiedy lepiej z nich zrezygnować?
Cukru jemy stanowczo zbyt dużo. Jest on w niemal każdy produkcie spożywczym. Jednak już teraz biały cukier warto zamienić na coś zdrowszego i tak bardzo pysznego. Podpowiadamy czym zastąpić cukier w diecie, by wyszło nam to na zdrowie.
Osoby neuroróżnorodne w zespole to ogromna korzyść. Zdaje sobie z tego sprawę coraz więcej firm, które świadomie zmieniają się, by wesprzeć takich pracowników. Zmieniają wszystko - od procesu rekrutacyjnego po wystrój biura. Zapewniają, że warto.
Olej z czarnuszki, nazywany "złotem faraonów", ceniony jest za swoje prozdrowotne właściwości już od starożytności. Faraonowie uważali go za klucz do zdrowia i długowieczności. Dlaczego więc zapomnieliśmy o tak cennym produkcie? Pora bliżej poznać i...
W puklach włosów słynnego Ludwiga van Beethovena wykryto niepokojąco wysokie stężenie pewnego pierwiastka. Miało się to przyczynić do dolegliwości kompozytora, na które ten cierpiał w ciągu życia – w tym do jego głuchoty.
Lato pełne jest kalorycznych smakołyków. Te sprawiają, że łatwo tyjemy. Jednak teraz w prosty sposób zgubimy zbędne kilogramy. Kefir z dodatkiem śliwek pomoże nam w odchudzaniu.
Do ostatecznego umieszczenia trzech kolejnych punktów na liście inwazyjnych gatunków obcych stwarzających zagrożenie dla Unii Europejskiej został niecały miesiąc. Lepiej mieć tego świadomość.
Nestlé Polska S.A., właściciel marki WINIARY, zdecydowało się na dobrowolne wycofanie z obrotu kilku partii swoich produktów po tym, jak w surowcach wykorzystanych do ich produkcji wykryto obecność glutenu. Informacja ta jest szczególnie ważna dla ko...