Ta wersja kwaśnicy powstała z myślą o tych, którzy kochają smak tej góralskiej zupy, ale niekoniecznie jej ciężką, tłustą formę. Zamiast boczku i kiełbasy pojawia się tu lekka pierś z kurczaka, która jest delikatna, chuda i łatwostrawna. Zupa w takiej wersji wciąż jest wyrazista i rozgrzewająca, ale...
Koniec lata to idealny czas na kremową, aromatyczną zupę z kukurydzy. Z dodatkiem mleka kokosowego zyskuje nie tylko aksamitną konsystencję, ale też głęboki, lekko słodki i nieco orientalny smak. W niedzielę 31 sierpnia w kuchni "halo tu polsat" goto...
Dzisiaj w ręce graczy trafia Gears of War: Reloaded, czyli druga odświeżona wersja kultowej strzelanki. Tytuł przygotowano z myślą o komputerach osobistych i Xboksach Series X/S (a przy tym abonamentach Xbox i PC Game Pass) oraz PlayStation 5.Informa...
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.
Zupy to prawdziwe kulinarne skarby, które warto mieć na stałe w menu. Wersja kremowa z kurek to prawdziwa perełka, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje. To doskonały sposób na sezonowe grzyby i coś, co łatwo przygotujesz w domu.
Zupa ogórkowa to danie, które znają wszyscy. Choć receptura jest podobna, to każdy przygotowuje ją na swój sposób, co ma przełożenie na finalny smak. Jak zrobić ogórkową, aby była idealnie kwaśna, a jednocześnie delikatna w smaku? Podpowiadamy.
Mamy tutaj fanów zup? Jeśli tak, to bez wątpienia musicie spróbować naszej propozycji. Jesteśmy przekonani, że zupa rybna, którą przygotujecie z naszego przepisu podbije wasze podniebienia. Spróbujcie i przekonajcie się sami!
W sercu Krakowa, w miejscu, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością, znajduje się Kuryer Restaurant – lokal, który nie tylko celebruje smaki dawnego Krakowa, ale też potrafi zaskakiwać świeżym spojrzeniem na kuchnię regionalną. W ramach festiwalu f...
W Tunezji zapach przypraw poczuć można niemal na każdym rogu. W tej zupie to właśnie one odgrywają główną rolę. Jej nazwa brzmi tak nietypowo, że mogłaby pochodzić z dziecięcego gaworzenia.