Ta wersja kwaśnicy powstała z myślą o tych, którzy kochają smak tej góralskiej zupy, ale niekoniecznie jej ciężką, tłustą formę. Zamiast boczku i kiełbasy pojawia się tu lekka pierś z kurczaka, która jest delikatna, chuda i łatwostrawna. Zupa w takiej wersji wciąż jest wyrazista i rozgrzewająca, ale...
Koniec lata to idealny czas na kremową, aromatyczną zupę z kukurydzy. Z dodatkiem mleka kokosowego zyskuje nie tylko aksamitną konsystencję, ale też głęboki, lekko słodki i nieco orientalny smak. W niedzielę 31 sierpnia w kuchni "halo tu polsat" goto...
Dzisiaj w ręce graczy trafia Gears of War: Reloaded, czyli druga odświeżona wersja kultowej strzelanki. Tytuł przygotowano z myślą o komputerach osobistych i Xboksach Series X/S (a przy tym abonamentach Xbox i PC Game Pass) oraz PlayStation 5.Informa...
W zeszłym miesiącu kinomani z całego świata pożegnali gwiazdę takich produkcji, jak „Annie Hall” czy „Lepiej późno niż później”. Diane Keaton zmarła w wieku 79 lat po przebytym zapaleniu płuc. Na fanów popularnej komedii „Baby Boom”, w której aktorka...
Zupy to prawdziwe kulinarne skarby, które warto mieć na stałe w menu. Wersja kremowa z kurek to prawdziwa perełka, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje. To doskonały sposób na sezonowe grzyby i coś, co łatwo przygotujesz w domu.
Zupa kokosowa z dynią, soczewicą i batatem to kwintesencja kulinarnego komfortu. Jest gęsta, aksamitna i pełna zapachu przypraw, które rozgrzewają już od pierwszej łyżki. To jedno z tych dań, które nie tylko syci, ale także poprawia nastrój, otulając...
Fasolka szparagowa to warzywo, które często gości na naszych stołach nawet u schyłku lata. Czy jednak znamy wszystkie jej niezwykłe właściwości? To nie tylko niskokaloryczny przysmak, ale też prawdziwa bomba witamin i minerałów. Ewa Wachowicz podkreś...
Kiedy patrzysz na tę zupę, trudno uwierzyć, że jest ona tak prosta do przygotowania. Nie potrzebujesz nawet bulionu, aby uzyskać aromatyczny wywar o głębokim smaku. Najlepiej smakuje jesienią z dodatkiem świeżych grzybów.
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.