Kopytka to fantastyczna i przepyszna przekąska, która najlepiej smakuje z posypką w postaci połączenia masła i bułki tartej, lub z sosem. Jednak ważne jest to, aby dobrać odpowiedni sos, wtedy będziemy mieli gwarancję niesamowitego smaku. Dlatego przedstawiamy Wam przepis na pieczarkowy sos idealny...
Ankubens to miks pomidorów, papryki, cebuli i marchewki, odpowiednio doprawiony i zamknięty w słoikach, czekający na swój czas, który zwykle nadchodzi zimą. Wesprze, kiedy brak pomysłu na obiad, dopomoże w razie nieoczekiwanej wizyty gości, będzie tu...
Fenomenalny aromat leśnych grzybów duszonych razem z cebulą dobiegający z kuchni to niechybny znak, że właśnie jakiś grzybiarz wrócił z grzybobrania. Zanim bowiem borowiki i inne dary lasu trafią do suszenia, mrożenia czy marynowa...
Delikatne mięso łososia zalane aksamitnym sosem to danie z kategorii "comfort food", którego kubki smakowe nie zapominają do końca życia. Pytanie brzmi: jaki sos najbardziej pasuje do tej zdrowej ryby? Koperkowy? Teriyaki? Według nas lepiej sprawdzi...
Wydawałoby się, że z hasła „pomidory z cebulą” nie da się zrobić przepisu kulinarnego. To przecież po prostu pomidory i cebula, prawda? Cóż, z tym przepisem to już coś więcej.
Myślisz, że sałatki nie są dla ciebie? Najpewniej jeszcze nie zetknąłeś się z tym sosem. Media społecznościowe podbił szturmem dzięki temu, że potrafi odmienić każdą nudną kompozycję w smakową rozkosz.
Wystarczy makaron i dobry sos pomidorowy, by latem zjeść w domu obiad jak we włoskiej restauracji. Cały sekret tkwi w aromatycznych, świeżych pomidorach. Właśnie teraz smakują najlepiej i są świetne na sos. A już z dodatkiem czekolady to kulinarne ar...
Trudno wyobrazić sobie sos grzybowy bez śmietany, ale nie każdy może pozwolić sobie na takie rarytasy w diecie. To mocno obciążające żołądek połączenie. Innego rozwiązania muszą szukać też osoby, które wyeliminowały produkty nabiałowe z diety. Czy za...
Do niedawna myślałam, że placki ziemniaczane czy z cukinii nie mają konkurencji. Są najlepsze! Do czasu, kiedy nie odkryłam przepisu na warzywne placki z Korei. Azjaci mieszają kilka warzyw i efekt jest znakomity. A do tego ten pyszny sos sezamowy!
Jak jeść więcej warzyw zimą? Warto dorzucać je do każdej potrawy lub zwiększać ich ilość. Dzięki tej metodzie, gulasz przestał mi się kojarzyć z totalnie mięsną potrawą. Przygotowuję go tak, że mięsa jest tylko trochę więcej niż warzyw. A do tego dok...
Nie potrzebujesz dziesiątek składników ani godzin spędzonych w kuchni. Wystarczy kapusta pekińska, trzy warzywa i ten prosty, ale genialny sos, by stworzyć surówkę, która podbije każde podniebienie. Chrupiąca, kremowa i pełna smaku – to będzie Twój n...