Co łączy karnawałowe desery? Są smażone w głębokim tłuszczu, który ma duży wpływ na ich smak. Dlatego wybór odpowiedniego tłuszczu jest niezwykle ważny. Nie każdy się do tego nadaje.
Justyna Mazur, jako osoba zmagająca się z otyłością, mierzyła się z nieprzyjemnymi komentarzami na temat swojego wyglądu. W rozmowie z Kubą Jankowskim podcasterka otworzyła się na temat jednej z wizyt u ginekologa, podczas której usłyszała wyjątkowo...
Czyszczenie piekarnika to moja kuchenna zmora. Nie lubię tego robić, głównie dlatego, że szorowanie przypalonego tłuszczu jest czasochłonne. Długo szukałem sposobu, który ułatwi mi to zadanie i znalazłem.Dzięki niemu, zanim zdążą posprzątać całe mies...
Dyskusja na temat najlepszego tłuszczu do smażenia toczy się już od dawna. W internecie można spotkać się ze skrajnymi opiniami i wieloma mitami dotyczącymi wpływu podgrzewanego oleju na nasze zdrowie oraz jakość potrawy. Zebrałam zatem najważniejsze...
Żadne szorowanie, czyszczenie, żadna chemia. Poznaj domowy sposób na czysty piekarnik, a już nigdy nie sięgniesz inne metody. Sposób jest łatwy i co najważniejsze skuteczny. Twój piekarnik będzie lśnił jak nowy.
Firma Mosa Meat, pionier rynku mięsa hodowanego komórkowo uruchamia nowy projekt, który może gruntownie zmienić nie tylko rynek produktów mięsnych, ale także sektor produktów roślinnych. Hodowany w laboratoriach tłuszcz wołowy dodawany do hamburgerów...
Matcha nazywana matką wszystkich herbat. Zawiera olbrzymią ilość antyoksydantów, daje odporność i zastrzyk energii. Japońska ceremonialna herbata matcha ma postać The post Herbata matcha zmniejsza stres, spala tłuszcz, oczyszcza, relaksuje appeared f...
Każdemu czasem brakuje silnej woli. Nie ma jednak lepszego sposobu na walkę z nagromadzonym tłuszczem na udach i cellulitem niż systematyczność. Zamiast stresu na wiosnę wprowadź pielęgnację skuteczną przez cały rok.
Nie każdy tłuszcz nadaje się do smażenia jajecznicy. Jeden z tych, który wykorzystujemy do tego najczęściej, okazuje się szkodliwy. Istnieją zdrowsze alternatywy, a także sposób na smażenie bez dodatku tłuszczu. Poznaj je, a nie narazisz się na probl...
Smażone ryby cieszą się popularnością nie tylko w nadmorskich smażalniach. Ryby też chętnie smażymy w swoich domach. Jednak nie każdy olej jest dobrym wyborem. Szczególnie jeden produkt w ogóle się do tego nie nadaje.
Gotowanie jajek na twardo to prosta czynność, która czasami może przynieść nieco nieoczekiwane rezultaty. Jednym z nich jest pojawienie się sinych obwódek wokół żółtka, co często budzi niepokój. Czy taka zmiana ma wpływ na smak jajka? Czy oznacz...