Nie każdy tłuszcz nadaje się do smażenia jajecznicy. Jeden z tych, który wykorzystujemy do tego najczęściej, okazuje się szkodliwy. Istnieją zdrowsze alternatywy, a także sposób na smażenie bez dodatku tłuszczu. Poznaj je, a nie narazisz się na problemy zdrowotne.
Co łączy karnawałowe desery? Są smażone w głębokim tłuszczu, który ma duży wpływ na ich smak. Dlatego wybór odpowiedniego tłuszczu jest niezwykle ważny. Nie każdy się do tego nadaje.
Oleju używamy na potęgę. Smażymy na nim mięsa, ryby i inne smakołyki. Niestety olej, który tak bardzo lubi wielu z nas, na patelni może zamienić się w truciznę. Jaki jest najgorszy olej do smażenia? Wyjaśniamy to w tym artykule.
Chętnie smażymy mięso, placki, czy ryby. Jednak do smażenia wybieramy olej, który nigdy nie powinien być używany w tym celu. Staje się szkodliwy dla zdrowia i zamienia się w niebezpieczny produkt. Wyjaśniamy, na jakim oleju nie należy smażyć.
Termin sauté pochodzi od francuskiego wyrazu "sautér", który w dosłownym tłumaczeniu oznacza "skakać". To metoda przyrządzania m.in. mięsa, ryb czy warzyw, która pozwala wydobyć z żywności wszystko co najlepsze, a mianowicie oryginalny aromat i smak....
Jajecznica najlepiej smakuje na śniadanie. Delikatna i kremowa swój smak zawdzięcza też smażeniu na odpowiednim produkcie. Na czym smażyć jajecznicę? Popularne masło nie zawsze jest tu dobrym wyborem.
Prosty sposób na nieco odchudzone faworki. Dzięki wypieczeniu ich zamiast usmażenia nie staną się od razu superniskokaloryczne. Ograniczamy w nich jednak zawartość niezdrowych składników, w tym nasyconych tłuszczów.
Czyszczenie piekarnika to moja kuchenna zmora. Nie lubię tego robić, głównie dlatego, że szorowanie przypalonego tłuszczu jest czasochłonne. Długo szukałem sposobu, który ułatwi mi to zadanie i znalazłem.Dzięki niemu, zanim zdążą posprzątać całe mies...
Dyskusja na temat najlepszego tłuszczu do smażenia toczy się już od dawna. W internecie można spotkać się ze skrajnymi opiniami i wieloma mitami dotyczącymi wpływu podgrzewanego oleju na nasze zdrowie oraz jakość potrawy. Zebrałam zatem najważniejsze...
Żadne szorowanie, czyszczenie, żadna chemia. Poznaj domowy sposób na czysty piekarnik, a już nigdy nie sięgniesz inne metody. Sposób jest łatwy i co najważniejsze skuteczny. Twój piekarnik będzie lśnił jak nowy.
Justyna Mazur, jako osoba zmagająca się z otyłością, mierzyła się z nieprzyjemnymi komentarzami na temat swojego wyglądu. W rozmowie z Kubą Jankowskim podcasterka otworzyła się na temat jednej z wizyt u ginekologa, podczas której usłyszała wyjątkowo...