Obieranie jajek na twardo, choć wydaje się banalne, często staje się problematyczne. Zdarza się, że skorupka absolutnie nie chce z nich odchodzić, a białko jest poszarpane. Dlatego warto znać ten trik, bo dzięki niemu jajka będą zawsze idealnie gładkie i oszczędzimy sobie wielu problemów.
Niepokojąca sine obwódka wokół żółtka jajek na twardo nie oznacza ich zepsucia. To rezultat reakcji chemicznej, która zachodzi podczas gotowania. Wyjaśniamy, jak się jej pozbyć i czy takie jajka wciąż są bezpieczne do jedzenia.
Wątróbka to przysmak twojej rodziny? Poznaj przepis na zaskakującą zapiekankę i podaj ją na obiad. Domownicy nie będą kryli zdziwienia, ale kiedy pierwszy raz spróbują dania, nie będą mogli wyjść z podziwu. Smak uzależnia tak bardzo, że będziesz przy...
Makaron caprese łączy w sobie to, co najbardziej kojarzy się z kuchnią włoską - pomidory, oliwę, szynką parmeńską, mozzarellę oraz bazylię. Przygotowanie jest ekspresowe i zajmie niewiele więcej niż ugotowanie makaronu.
Te jajka to idealny przepis na rozpoczęcie dnia w iście królewskim wydaniu. Chociaż królują głównie w restauracjach i dobrych hotelach, to ich przygotowanie w domu nie sprawi dużo problemu. Jajka w takim wydaniu smakują po prostu obłędnie.
Czy ceny jajek mogą iść w górę? Wiele wskazuje na to, że tak. Ma to być efekt nowych regulacji, które szykuje dla nas Unia Europejska. Poniżej tłumaczymy co i jak.
Szakszuka (shakshouka) to danie, które odmieni oblicze śniadań z jajek w każdym domu. Bliskowschodnie danie zestawia ze sobą ten nieodzowny element śniadania i pomidory, które wprowadzają do kompozycji mnóstwo smaku umami.
Oprócz voucherów na dopłatę do kolejnych zakupów, Biedronka organizuje kolejne promocje. Niby dzień jak codzień, ale warto zwrócić uwagę na kilka promocji tygodnia. Na niektórych zakupach można sporo zyskać.
Jajka przeważnie smażymy lub gotujemy. Często też przydają się nam The post Zalej skorupki jajek octem. Rozsądny patent na oszczędność appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.