Maj to czas, kiedy szparagi królują na stołach. Zielone, białe lub fioletowe, doskonale nadają się na śniadanie czy obiad. Przygotowanie szparagów nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Można z nich zrobić delikatne zupy, sycącą tartę z szynką lub pyszną frittatę. Gordon Ramsay zdradza, ja...
Jeśli kupisz lub zbierzesz w ogrodzie nadmiar szparagów i nie chcesz ich od razu zjeść, możesz je zamrozić. Nie wkładaj jednak surowych warzyw od razu do zamrażarki. Jest pewna zasada, której trzeba przestrzegać, aby nie straciły swojego smaku. W prz...
Szef norweskiego resortu energii Terje Asland przedstawił w Stavanger trzy główne założenia energetyczne norweskiego rządu. Jednym z nich jest utrzymanie produkcji i eksportu gazu i ropy naftowej. W trakcie odbywającej się w Stavanger – główny...
Szef norweskiego resortu energii Terje Aasland przedstawił w Stavanger trzy główne założenia energetyczne norweskiego rządu. Jednym z nich jest utrzymanie produkcji i eksportu gazu i ropy naftowej.
Niektóre funkcje w popularnych aplikacjach są dla przeciętnego użytkowników kompletną tajemnicą. Inne z kolei są po prostu przez nas przeoczane. Nie inaczej jest w przypadku pewnego trybu dostępnego w nawigacjach takich jak Google Maps czy Waze.
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...
Długo myślałam, że cały sekret kiszonek mojej babci to odpowiedni rodzaj ogórków. Jednak babcia ma zupełnie inne zdanie na ten temat. Najważniejszy według niej jest dodatek do warzyw. To odpowiednio dobrany koperek ma wpływ na to, czy ogórki nie zmi...
Brokuł gałązkowy, nazywany też bimi to smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty. Ma delikatny smak i zielony kolor. Z wyglądu i smaku przypomina nieco szparagi, i tak samo jest łatwy w przygotowaniu, jak to warzywo. Mamy świetne przepisy na sz...
Ziemniaki to jedno z najpopularniejszych warzyw. Większość z nas przechowuje je w domu. Zdarza się, że po kilku dniach zaczynają kiełkować. Można tego uniknąć. Wystarczy, że wrzucisz do worka pewien owoc, a ziemniaki zachowają świeżość na dłużej.
Prawie codziennie raczymy się herbatą z plasterkiem cytryny. Ten owoc The post Cytryny soczyste i jędrne miesiącami. Przechowuj je tylko tak appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, j...