Ryby z niewielką liczbą ości to jedna z najlepszych opcji na wigilię. W ten sposób zyskujesz pewność, że przy stole nikt się nie skrzywi, a dzieci będą mogły spokojnie i samodzielnie zjeść świąteczny posiłek. Podpowiadamy, które gatunki mają najmniej kościstych cząsteczek.
Jeśli szukasz przepisu, który zachwyci gości smakiem i wyglądem, zapiekana ryba po grecku w cieście francuskim jest idealnym wyborem. Prosta w wykonaniu, aromatyczna i efektowna – sprawi, że twoja Wigilia będzie naprawdę wyjątkowa.
Pszenżyto to nie tylko zboże paszowe, a jego potencjał wykorzystywany jest również w przemyśle bioenergetycznym do produkcji bioetanolu oraz w mniejszym stopniu do wypieków. Na jaką odmianę pszenżyta postawić w tym roku?
Dorsz w porach coraz wyraźniej zaznacza swoją obecność w polskiej przestrzeni kulinarnej. Potrawa ta zyskuje uznanie jako przykład połączenia tradycji z nowoczesnym podejściem do gotowania. Zjawisko to nabiera szczególnego znaczenia w kontekście zbli...
W smażalniach Nad Bałtykiem czarniak bywa podawany jako „dorsz”. Ale nie daj się zwieść – to zupełnie inny gatunek ryby, które zasługuje na własne miejsce w kulinarnym panteonie. Poznajmy czarniaka – drapieżnika mórz, który łączy walory smakowe z war...
W ostatnich tygodniach coraz więcej mówi się o ofercie ryb w polskich dyskontach. Okazuje się, że jedna z nazw może być myląca dla wielu konsumentów. W mediach społecznościowych pojawiły się obszerne opisy, Polacy zastanawiają się, czy na pewno kupuj...
Ryba w sosie curry to danie, które łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Delikatna, soczysta ryba otulona kremowym sosem na bazie mleka kokosowego, curry i aromatycznych przypraw tworzy kompozycję, która zadowoli nawet najbardziej wymaga...
Sushi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni japońskiej, które zachwyca smakoszy na całym świecie. Choć na myśl o sushi jako pierwsze do głowy przychodzą nam świeże kawałki ryb i różnorodne dodatki, to prawdziwym fundamentem tej potrawy je...
Moonfin Malesa Ostrów w 11. kolejce Metalkas 2. Ekstraligi pokazała, że może zaskakiwać nawet w niepełnym składzie. Po sensacyjnym zwycięstwie nad H.Skrzydlewska Orłem Łódź (54:35), gościom tej rywalizacji należały się pochwały.
Na dwa dni największy polski stadion piłkarski zamienił się w centrum prezentacji tego, co mamy najlepsze, czyli żywności. Wszystko za sprawą odbywającego się 6 i 7 września Festiwalu Polskiej Żywności #KupujŚwiadomie.
Czy da się przygotować panierkę do ryby bez wykorzystania bułki tartej i jajka? Oczywiście, że tak. Ryba smażona bez panierki może być soczysta, aromatyczna i chrupiąca – wystarczy kilka prostych trików i składnik, który z pewnością masz w swojej lod...