Chcesz zaskoczyć bliskich w tym roku przy wigilijnym stole? Barszcz z kapustą kiszoną to nietypowa, a jednocześnie przepyszna alternatywa dla tradycyjnego czerwonego barszczu. Prostota przygotowania i wyjątkowy smak sprawiają, że ta zupa szybko stanie się świątecznym hitem w twoim domu.
Dorzucam sezonowy składnik do ulubionego sosu do pulpetów, który zmienia całość w pyszny i rozgrzewający posiłek. Taki obiad cała rodzina zajada ze smakiem.
Nie straszyć, nie biednieć, nie rezygnować – tylko dostosować się mądrze Zmiany klimatyczne są faktem – ale odpowiedź na nie nie musi oznaczać rezygnacji z rozumu i zdrowego rozsądku. Czy jednostronna dekarbonizacja Europy naprawdę zatrzyma globalne...
Całe szczęście, że do Wigilii zostało jeszcze sporo czasu. Ze spokojem zdążysz przeprowadzić testy, które pozwolą ci uzyskać wyjątkowy smak barszczu wigilijnego. Żeby wywar gotowany bez mięsa nabrał głębi, warto wrzucić do środka kilka wyrazistych do...
Barszcz to klasyk zimowych stołów – jego rubinowy kolor potrafi oczarować każdego. Czasem jednak wychodzi mdły. Ja stosuję prosty trik, dzięki któremu moja zupa zawsze jest głęboka w smaku i pełna aromatu, a każdy prosi o dokładkę.
Kilkaset litrów barszczu i kilkadziesiąt tysięcy pierogów – w Jezierzycach, w gminie Redzikowo odbyła się największa w kraju wigilia dla seniorów. Jej przygotowanie zajęło miesiąc. Wzięło w niej udział dwa tysiące mieszkańców z 32 sołectw. Były trad...
Czy zwykłe EKG wystarczy, by wykryć poważne choroby serca? EchoNext pokazuje, że tak. Artykuł EchoNext: nowe narzędzie AI wykrywa wady serca na podstawie danych ze zwykłego EKG pochodzi z serwisu Alert Medyczny.
Twarożek z tofu, choć nie wygląda szczególnie, potrafi zaskoczyć smakiem i konsystencją do złudzenia przypominającą klasyczny biały ser. To roślinna alternatywa, którą przygotujesz dosłownie w kilka minut, a efekt naprawdę robi wrażenie.
Marzysz o cieście, które wyróżnia się lekkością i wyjątkowym aromatem? Okazuje się, że sekret tkwi w prostej metodzie ubijania jajek i dwóch dodatkach, które nadają mu niepowtarzalny smak.
Każdego dnia produkujemy tony odpadów. Segregacja weszła nam już w krew, ale wciąż są przedmioty, których utylizacja budzi wątpliwości. W dobie cyfrowej rewolucji, kiedy nośniki fizyczne odchodzą do lamusa, wiedza o ich prawidłowym recyklingu staje s...