Wyjątkowo gładki farsz do uszek potrafi całkowicie odmienić smak wigilijnego barszczu. Wiele osób szuka sposobu na to, jak zrobić farsz do uszek, który nie będzie się rozpadał i zachowa intensywny aromat grzybów. W przepisie siostry Anastazji pojawia się jeden zaskakujący składnik, dzięki któremu na...
Jak zrobić dobrą zalewę do grzybków? Jeśli marzy ci się smaczna przekąska na grilla lub kanapkę, to przepis siostry Anastazji sprawdzi się doskonale. Znajdziesz w nim listę przypraw, które wydobędą aromat z grzybów i sprawią, że marynowana przekąska...
Lato sprzyja kulinarnym eksperymentom, a jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw — cukinia — staje się coraz popularniejszym składnikiem nietypowych dań. W tym sezonie warto wypróbować wyjątkowy przepis na ketchup z cukinii siostry Anastazji. Ten un...
Szukasz bezmięsnej alternatywy dla klasycznego schabowego, która będzie sycąca, aromatyczna i banalnie prosta w przygotowaniu? Kotlety ziemniaczane siostry Anastazji to przepis, który od lat króluje w polskich domach. Chrupiąca skórka, miękkie wnętrz...
Lato to doskonała okazja, by zrobić domowe przetwory. Wśród nich prawdziwym skarbem są ogórki kiszone. Jeśli weki będziesz robić po raz pierwszy lub nie wiesz z jakiego przepisu skorzystać, mamy rozwiązanie. Siostra Anastazja kisi genialne ogórki, kt...
Po poważnym w skutkach wypadku dziecka w sali zabaw FunPark 360 w Lublinie, właściciele znów zabrali głos. Odnoszą się do pojawiających się komentarzy i zapewniają o bezpieczeństwie dzieci. Przeczytaj Właściciele sali zabaw FunPark 360 ponownie zabra...
Pierogi bieszczadzkie to prawdziwa duma podkarpackiej kuchni. Proste, ale niezwykle aromatyczne połączenie kaszy gryczanej, białego sera i świeżej mięty sprawia, że są one jedyne w swoim rodzaju. Ich smak jest esencją górskiej prostoty. Kto spróbuje...
Jeśli masz w domu miłośników twarożku śniadaniowego, nawet się nie zastanawiaj się, tylko od razu przejdź do zagniatania ciasta na pierogi. Lekkie i kremowe nadzienie z pewnością przypadnie im do gustu.
Z niewielu rzeczy Polacy są tak dumni jak z pierogów, a ich różnorodność smaków i składników sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Połączenie dwóch składników i kilku przypraw sprawi, że otrzymujemy aromatyczny obiad dla całej rodziny.
Pierogi z ziemniakami mogą smakować inaczej niż tradycyjne ruskie. Remigiusz Rączka udowodnił, że farsz bez twarogu wcale nie musi być nudny, bo wystarczy wymienić go na zupełnie inne składniki. Takim pierogom nikt nie może się oprzeć.
Chociaż pierogi są dumą polskiej kuchni, nie oznacza to, że nie możemy czerpać inspiracji z innych państw – zwłaszcza tych, których smaki podbiły cały świat. Do takich z pewnością należy kuchnia włoska.