Egzotyczne aromaty, delikatne mięso i kremowy sos – tak smakuje kurczak duszony według Mateusza Gesslera. W programie „halo tu polsat” kucharz połączył mleko kokosowe z pastą chilli, trawą cytrynową i ananasem. To danie, które w kilka chwil przenosi nas kulinarnie do Azji.
Ilość odsłon: 8
źródło: https://halotu.polsat.pl/kuchnia/news-kurczak-w-kokosowym-sosie-mateusza-gesslera-aromatyczne-curr,nId,8053454
dodano: 2025-12-27 06:37:16
Inne znaleziska:
​Kukurydziany kurczak w sosie paprykowo-winnym – z ziemniakami La Ratte podany. Autorska receptura Mateusza Gesslera
polsat.pl
Choć składniki mogą wydawać się zwyczajne – ot, kurczak, papryka, cebula czy ziemniaki – w istocie mamy tu do czynienia z daniem, które śmiało mogłoby trafić na restauracyjne karty. Kukurydziany kurczak, pieczony ze skórą, zyskuje soczystość i złotą...
polsat.pl, 2025-09-06 21:19:05
2025-09-06 21:19:05
Kurczak w sosie kokosowym
poprostupycha.com.pl
Jeśli lubisz przepisy szybkie, ale aromatyczne w orientalnym stylu, to ten kurczak w sosie kokosowym będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki połączeniu mięsa, papryki i mleczka kokosowego powstaje kremowy sos, który doskonale smakuje z ryżem albo domowy...
poprostupycha.com.pl, 2025-09-08 12:42:04
2025-09-08 12:42:04
Kurczak w kremowym sosie z pieczarkami. Smakuje, jakby miał 1000 kalorii, a wcale tak nie jest
pysznosci.pl
Kurczak w sosie pieczarkowym to danie, które wygląda i smakuje jak prawdziwa kaloryczna uczta, a w rzeczywistości jest lekkie i przyjazne dla sylwetki. Kremowy sos zrobiony na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem pieczarek i cebuli nadaje potrawie a...
pysznosci.pl, 2025-08-25 17:36:05
2025-08-25 17:36:05
Krem z żółtej papryki i soczewicy, uzupełniony... wędzonym twarogiem – autorska interpretacja Mateusza Gesslera
polsat.pl
​Zupa krem, która pozornie wygląda na prostą, w rzeczywistości kryje w sobie bogactwo warstw i smaków. Słodycz pieczonej papryki łączy się tu z delikatnością soczewicy, której obecność zagęszcza całość i nadaje jej aksamitnej konsystencji. Aromat węd...
polsat.pl, 2025-09-07 05:53:05
2025-09-07 05:53:05
Antrykot na patyku, czyli szaszłyki z orientalnym sznytem według Mateusza Gesslera
polsat.pl
​Choć szaszłyki kojarzą się na ogół z letnimi biesiadami, w rękach Mateusza Gesslera nabierają bardziej wyrafinowanego charakteru. Bazą staje się antrykot - mięso o wyrazistym smaku i marmurkowej strukturze - zamarynowany w japońskim sosie teriyaki,...
polsat.pl, 2025-09-12 22:11:10
2025-09-12 22:11:10
Łososiowy stek – z orzo i sałatką z mikroliści. Autorska interpretacja Mateusza Gesslera
polsat.pl
Choć łosoś to jedna z najpopularniejszych ryb w większości kuchni świata, w wersji Mateusza Gesslera nabiera zupełnie innego charakteru. Podany nie jako filet, lecz w formie steku ze skórą, łączy się tu z makaronem orzo - ziarnistym, śródziemnomorski...
polsat.pl, 2025-09-13 05:11:16
2025-09-13 05:11:16
Schab z boczkiem, oscypkiem i żurawiną, czyli góralska wariacja według Mateusza Gesslera
polsat.pl
Choć schab z boczkiem kojarzy się raczej z ciężką, swojską kuchnią, w tej odsłonie Mateusz Gessler dodaje mu góralskiego sznytu. Oscypek, zapieczony na mięsie i boczku, wprowadza wyrazisty, dymny aromat, żurawina przełamuje całość owocową słodyczą, a...
polsat.pl, 2025-09-13 06:02:09
2025-09-13 06:02:09
Chrupiąca zapiekanka Mateusza Gesslera – z serem port salut i prażoną cebulką
polsat.pl
W sobotni poranek w kuchni "halo tu polsat" Mateusz Gessler proponuje klasyk w nowoczesnym wydaniu - zapiekankę na chrupiącej bagietce z aromatycznym farszem pieczarkowym, kremowym beszamelem i delikatnym serem port salut. Całość wieńczy obowiązkowy...
polsat.pl, 2025-09-19 21:49:42
2025-09-19 21:49:42
Wrap z antrykotowym chilli con carne, czyli Tex-Mex w interpretacji Mateusza Gesslera
polsat.pl
Wołowina z antrykotu duszona w aromatycznym sosie pomidorowym z kukurydzą, kuminem i ostrą papryką, chrupiący boczek, świeże warzywa i cheddar zamknięte w pszennej tortilli - to połączenie, które zyskuje dodatkowy charakter w interpretacji Mateusza G...
polsat.pl, 2025-09-20 05:38:33
2025-09-20 05:38:33
Prosta zupa ziemniaczana z przepisu Mateusza Gesslera. Idealnie rozgrzewa w chłodne, jesienne dni
polsat.pl
Sycąca zupa ziemniaczana pachnąca wędzoną kiełbasą - jesienią i zimą to idealny obiad, który wystarcza za dwa dania. Przepis Mateusza Gesslera jest nie tylko wyjątkowo prosty i szybki, ale też wyjątkowy w smaku. A sekretem doprawienia jego ziemniacza...
polsat.pl, 2025-10-25 05:40:28
2025-10-25 05:40:28