W niedzielne poranki na klatkach schodowych rozlega się dźwięk tłuczonego mięsa. Kotlety schabowe to absolutny klasyk wśród polskich obiadów. Warto jednak urozmaicić czasem jego smak, zamieniając go w danie iście restauracyjne. Dzięki tej marynacie kotlety będą niezwykle aromatyczne, mięciutkie i pr...
Kotlety schabowe to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Choć wydaje się proste, to odpowiednio przyrządzone mogą zaskoczyć głębią smaku i soczystością. Kluczem do sukcesu jest odpowiednia marynata, która nada mięsu wyjątkowego aromatu...
Obok tego dania żaden mięsożerca nie przejdzie obojętnie. Boczek w ostrej i aromatycznej paście wychodzi, że palce lizać. Pieczone mięso rozpływa się w ustach i jest idealne na obiad.
Jajecznica to niezwykłe danie. Składa się z minimum dwóch składników – wliczając tłuszcz, na którym ją smażymy – a mimo to jest zapewne ok. miliarda przepisów na nią. Oto jeden bliski ideału.
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ale wielu z nas zmaga się z problemem ich nadmiernego nasiąkania tłuszczem podczas smażenia. Efekt? Tłuste, mało apetyczne kotlety, które tracą swój smak. Na szczęście istnieje prosty sposób, aby temu zarad...
W zeszytach z przepisami naszych babć znaleźć można wiele przepisów, które pokryła już nieco warstwa kurzu. Warto jednak do nich wracać, by odświeżyć pamięć i pielęgnować receptury sprzed lat. W szczególności wtedy, gdy są tak pyszne jak te proste ko...
Szukasz inspiracji na piątkowy obiad bez mięsa? Trafiłaś idealnie. Nieskromnie powiem, że to przepis na najlepsze kotlety jajeczne, jakie kiedykolwiek jadłem. Założę się, że też pokochasz ich smak.
Kotlety jajeczne to klasyczne polskie danie, które kiedyś regularnie pojawiało się na stołach i to nie tylko w piątki, gdy ze względu na post nie jadano mięsa. Kotlety te, choć dziś nieco zapomniane, nadal mają wiele do zaoferowania – są smaczne, tan...
Igrzyska olimpijskie dostarczają emocji również w kuchni. Na miano najwyższego wyróżnienia zasługują kotlety po chłopsku, które odkryłam na ostatni rodzinny obiad. Kruche, soczyste i mięciutkie mięso po prostu rozpływa się w ustach - a wszystko za sp...
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ale czy zawsze musimy się ograniczać do tradycyjnego przepisu? Okazuje się, że niewielki zabieg może całkowicie odmienić smak tych pozornie prostych kotletów, nadając im wyjątkowej soczystości i aromatu.
Zwykły kalafior może stać się gwiazdą twojego obiadu. Zapomnij o nudnych gotowanych różyczkach! Dzisiaj pokażę ci, jak stworzyć soczyste, aromatyczne kotlety z kalafiora,